OD 25. LIPNJA DO 10. SRPNJA

VRATILO SE LJETO U GRADU ZRINSKIH Otvorenje idući petak uz Andreju, Rundeka i ekipu Ftičeki

Nakon prošlogodišnje stanke, u Čakovec se vraća jedna od najdugovječnijih i Čakovčanima najdražih kulturnih manifestacija, Ljeto u gradu Zrinskih.

Tri ljetna tjedna, od 25. lipnja do 10. srpnja, pripremljen je program prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pa se od željenih koncerata u jezeru Staroga grada moralo odustati. Sav program stoga će se odvijati u ambijentu atrija Staroga grada Zrinskih, a na rasporedu su četiri kazališne predstave, dvije filmske večeri i dva koncerta, od kojih će prvim, u petak, 25. lipnja, ovogodišnju manifestaciju otvoriti Andreja, Rundek i ekipa Ftičeki repertoarom međimurskih pjesama.

Ljeto u gradu Zrinskih službeno je predstavljeno na današnjoj (četvrtak, 17. lipnja) konferenciji za medije, na kojoj je gradonačelnica Ljerka Cividini istaknula kako Grad Čakovec već 17 godina ovim programom nudi zabavu za Čakovčane i goste koji početak ljeta provode u svojem gradu.

Sam program najavio je Robert Lisjak ispred tvrtke Dvije lije d.o.o., kojoj je i ove godine, putem javnog poziva, povjerena organizacija ove ‘najčakovečkije’ kulturne manifestacije.

– Planova je bilo i za koncerte u jezeru, imena sad nećemo otkrivati, neka ostanu za iduću godinu, ali smo zbog epidemioloških mjera sve morali zakočiti i zbog lakše kontrole broja posjetitelja sve prebaciti u atrij Staroga grada. Mjere nakon 1. srpnja sigurno neće popustiti, a dosad je izdan toliko malen broj tzv. COVID-dozvola, da bi posjećenost bila minimalna.

Trenutno smo ograničeni na brojku od 200 posjetitelja, ali prilagođavat ćemo ga kako mjere budu popuštale. Važno je naglasiti da su svi programi i dalje besplatni, ali je obavezno preuzeti ulaznice u uredu Turističke zajednice Čakovca, od sutra, 18. lipnja, pojasnio je Robert Lisjak.

Na poziv ugostiteljima, dodao je, odazvali su se čakovečki Fox Bar i Klub Prostor, u kojima će se vikendima održavati popratni programi, a jedan od njih, u subotu 26. lipnja u Fox Baru, bit će posvećen dugogodišnjem suradniku, suorganizatoru i prijatelju manifestacije, lani preminulom Emilu Marciušu.

Svi programi započinju u 21 sat, a u slučaju lošeg vremena sele se u Centar za kulturu Čakovec ili Malu scenu Vinka Lisjaka.

Čitav program pogledajte u nastavku, i ne zaboravite osigurati svoje ulaznice!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije