Zimska služba na terenu

ČAKOVEC Prvi jači snijeg ove zime nije stvorio dodatne poteškoće, glavne prometnice očišćene i prohodne

Posebno se vodilo računa da prilazi bolnici, dječjim vrtićima, školama i drugim javnim ustanovama budu prohodni

Snijeg koji je padao od ranih jutarnjih sati stvorio je deset centimetara debeli snježni pokrivač. Kako bi se promet, unatoč otežanim uvjetima mogao nesmetano odvijati, Zimska služba Grada Čakovca od ranih jutarnjih sati na teren je poslala sve raspoložive ekipe. Odmah su posoljene i počišćene glavne prometnice, a čiste se i sve ostale.

Na teren je izašla kompletna operativa, a sol je posipana na svim frekventnijim prometnicama te važnijim raskrižjima, i to na cijelom administrativnom području Grada. Počišćena je i pješačka zona u središtu Čakovca, a čiste se i pješačko-biciklističke staze. Posebno se vodilo računa da prilazi bolnici, dječjim vrtićima, školama i drugim javnim ustanovama budu prohodni. I dalje je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, a tako će biti sve dok ulice ne budu u potpunosti očišćene. Ukupno je u jutarnjim i prijepodnevnim satima utrošeno 6 i pol tona soli.

Kako bi se uvjerili da je sve ide prema planu, djelatnike koji rade na čišćenju ulica u ranim prijepodnevnim satima obišli su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika, ujedno i prvi čovjek čakovečke Zimske službe Mario Medved.

Prema vremenskoj prognozi do prestanka padalina je došlo prije večeri te ih više ne bi trebalo biti u većoj količini.

– Mole se građani da očiste prilaze svojim kućama te snijeg s nogostupa ispred svojih dvorišta, kako bi se, izbjegli padovi i nesreće te omogućilo normalno kretanje – poruka je iz Grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije