30-AK GOSTIJU IZ CIJELE HRVATSKE

MEĐIMURJE DOMAĆIN U Čakovcu 120. plenum Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga

Osnovna umjetnička škola 'Miroslav Magdalenić' domaćin je 120. plenumu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Radi se o jednom od najstarijih takvih strukovnih udruženja u zemlji, krovnoj organizaciji svih glazbenih i plesnih škola u Hrvatskoj

Plenumi se održavaju dva puta godišnje, a na njima sudjeluju ravnatelji glazbenih i plesnih škola u zemlji. Ovogodišnji plenum traje tri dana, a kako je najavljeno, razgovarat će se o aktualnostima, pripremama za buduća natjecanja, predložiti nagrade za pojedince i škole i sl.

Tridesetak gostiju iz cijele Hrvatske u uvodnom je govoru pozdravila ravnateljica škole domaćina Senka Bašek Šamec, a dobrodošlicu u Čakovec, svim sudionicima iskazao je i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović. Grad Čakovec već dugi niz godina ulaže u jedinu Umjetničku školu na svom području.

Trenutno je pri kraju rješavanje pitanja vlasništva prostora u kojem se škola nalazi, a planira se i nadogradnja kako bi ova škola postala centar umjetničkog obrazovanja u Međimurju te bi joj se omogućio daljnji profesionalni razvoj. Škola u ovoj školskoj godini broji nešto manje od 300 učenika u glazbenoj i baletnoj školi, a osim središnjice u Čakovcu, djeluje i u Područnim odjelima Prelog, Mursko Središće i Donji Kraljevec.

U sklopu 120. plenuma, u srijedu je održan sastanak Predsjedništva Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, na čelu s predsjednikom Franom Matušićem. Nakon radnog dijela plenuma na kojem je obuhvaćeno desetak aktualnih tema, u četvrtak su gosti razgledali znamenitosti grada Čakovca te gornjeg Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije