GRAD ČAKOVEC

DJEČJA IGRALIŠTA Vandale i nesavjesne građane ne zanima sigurnost djece

U našu je redakciju stigao upit i molba zabrinutog roditelja da istražimo zašto su oprema i dječja igrala u dječjem igralištu u Perivoju Zrinskih u Čakovcu često oštećena

U našu je redakciju stigao upit i molba zabrinutog roditelja da istražimo zašto su oprema i dječja igrala u dječjem igralištu u Perivoju Zrinskih u Čakovcu često oštećena.

Roditelj je, naime, bio vrlo zabrinut za sigurnost svog djeteta koje bi se moglo ozlijediti na nekom od igrala jer je očito da im treba hitni popravak. Proslijedio nam je i fotografiju polomljene ljuljačke koju je snimio prije dva dana.

Prenosimo odgovor Grada Čakovca, koji smo zaprimili danas, s uputama roditeljima i ostalim građanima što učiniti kada primijete oštećena igrala.

Dječje igralište u Perivoju Zrinskih česta je meta vandala

“Poštovani, vezano uz vaš upit o oštećenom igralu, predmetno oštećenje je uočeno prilikom obilaska jučer prije 8 sati ujutro i riješeno u vrlo kratkom roku.

Dječje igralište na ulazu u Perivoj Zrinskih u Čakovcu izgrađeno je 2016. godine, a zbog frekventne lokacije ponekad je izloženo prekomjernoj upotrebi, vandalizmu i neadekvatnoj upotrebi, što je rašireni problem koji otežava održavanje samog igrališta. Na poziv ili upozorenje građana za oštećenja ili ako se ona uoče prilikom pregleda, ista se saniraju u najkraćem roku.

Nadležne službe brzo reagiraju na dojave

Važno je spomenuti kako se u Gradu Čakovcu i pripadajućim mjesnim odborima nalazi više od 60 dječjih igrališta na kojima se redovito provode aktivnosti održavanja i sanacije istih dva puta godišnje, u proljeće i jesen, te uključuju pregled svih elemenata igrališta, zamjenu dotrajalih dijelova, bojanje drvenih i metalnih konstrukcija i slično.

Interventne sanacije provode se po potrebi, u slučaju oštećenja nastalih vandalizmom, vremenskim nepogodama, neprimjerenom upotrebom ili dotrajalosti materijala. Dodatni pregledi igrališta također se provode u skladu s propisima i standardima. Kada je riječ o samoj dinamici obnove dječjih igrališta, ukoliko se pojedina igrala ne mogu sanirati ista se zamjenjuju novim.

Građani se pozivaju na aktivno sudjelovanje u očuvanju dječjih igrališta

Kao što smo to u više prilika spomenuli, građani mogu aktivno sudjelovati u očuvanju dječjih igrališta prijavom oštećenja ukoliko primijete oštećenje na igralištu odnosno samim igralima te isto mogu prijaviti nadležnim službama kako bi se sanacija što prije provela. Zaštita i održavanje dječjih igrališta je zajednička odgovornost. Dječja igrališta služe za igru djece, stoga je potrebno istaknuti da ista nisu namijenjena odraslima, a osobito ne kućnim ljubimcima koji se ne smiju puštati na dječja igrališta.

Sve primjedbe i prijave Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, odnosno Odsjeku za održavanje komunalne infrastrukture, građani mogu javiti na broj telefona 040/310-969 ili na email adresu cakovec@cakovec.hr.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije