PROVJERILI SMO

MJESTA ZA NAJMLAĐE U ČAKOVCU Kakvo je stanje dječjih igrališta?

Na društvenim mrežama na kojima građani uz ostalo nerijetko izražavaju i nezadovoljstvo ili pak skreću pozornost na probleme s kojima se suočavaju, nedavno su osvanule fotografije s apelom na stanje dječjeg igrališta na ulazu u Perivoj Zrinskih kod Trga Republike

Ukazano je na potrgane daske na kućici na ulazu u tobogan, na penjalici, potrgane ručke na klackalici. Provjerili smo što o stanju spomenutog i drugih igrališta kažu u Gradu.

– Igralište na ulazu u Perivoj Zrinskih izgrađeno je 2016. godine, a zbog frekventne lokacije ponekad je izloženo prekomjernoj upotrebi i vandalizmu. Službenih pritužbi nadležnim službama u Gradu za konkretan slučaj nije bilo. Dok zaprimimo poziv ili pritužbu ili ako oštećenja uočimo prilikom pregleda, sanaciji pristupamo u najkraćem mogućem roku. U samom gradu i prigradskim naseljima nalazi se više od 60 dječjih igrališta koja održavamo i saniramo u proljeće i jesen. To uključuje pregled svih elemenata igrališta, zamjenu dotrajalih dijelova, bojenje drvenih i metalnih konstrukcija i slično.

Ukoliko se pojedina igrala ne mogu sanirati, zamjenjuju se novima. Interventne sanacije provode se po potrebi, u slučaju oštećenja nastalih vandalizmom, vremenskim nepogodama, neprimjerenom upotrebom ili dotrajalosti materijala. Dodatni pregledi igrališta također se provode u skladu s propisima i standardima, napominju u Gradu. Grad planira i nova igrališta.

Već je otvoreno igralište u Mačkovcu, a u planu je zamjena dotrajalih igrala novim te projektiranje novih igrališta u Ulici Ivana plemenitog Zajca, u sklopu novog parka u Martanama, u Ulici Matice hrvatske te u Novom Selu Rok.

Iz Grada ujedno pozivaju građane da prijave oštećenja koja uoče na igralištima i samim igralima Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, odnosno Odsjeku za održavanje komunalne infrastrukture. To mogu pozivom na broj telefona 040/310-969 ili na adresu cakovec@cakovec.hr.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3613

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije