evo programa

SUBOTA U ČAKOVCU Očekuje nas veliki broj zanimljivih događanja vezanih uz obilježavanje Dana Grada

Nastavlja se Festival jagoda, cvijeća i tradicije, održava velika Smotra mažoretkinja, tu je i predavanje o važnosti pčela kao i otkrivanje velike skulpture pčele od slame, počinje nogometni turnir dječjih vrtića “3. Euro Kindergarten Cup“, a na čakovečkom Jugu u dvorani 2. OŠ Čakovec održava se 7.KUP Čakovca u stolnom tenisu

U centru Čakovca od 9 sati nastavlja se Festival, jagoda, cvijeća i tradicije, koji je već jučer, prvog dana održavanja okupio velik broj posjetitelja. „Festival cvijeća, jagoda i tradicije”, koji će se ove godine održati kroz dva vikenda, od 24. svibnja do 1. lipnja zamišljen je kao prodajni i izložbeni sajam cvijeća, jagoda i tradicijskih proizvoda. Sad već tradicionalni festival možete od petka do nedjelje, kroz dva vikenda posjetiti od 9 do 19 sati.

U 9 sati ispred zgrade Scheier u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije održava se manifestacija “Obrtnici u srcu grada” na kojoj će obrtnici predstaviti svoje proizvode, usluge i djelatnosti.

U 9.45 sati na Trgu Republike povodom 30. obljetnice postojana Čakovečkih mažoretkinja čeka nas velika Smotra mažoretkinja na kojoj će uz Čakovečke mažoretkinje sudjelovati i mažoretkinje iz Donjeg Kraljevca, Goričana, Kotoribe, Koprivnice, Male Subotice, Murskog Središća, Nedelišća, Nagykanizse, Selnice i Gradski puhački orkestar Čakovec. Program počinje svečanim defileom kroz sam centar Čakovca.

U 10 sati vas pozivamo na 7. KUP Grada Čakovca u stolnom tenisu koji će se održati u sportskoj dvorani 2. OŠ Čakovec, dok u 10.45 sati na lokaciji Jezera podno Starog grada počinje nogometni turnir dječjih vrtića “3. Euro Kindergarten Cup“.

Subota je posvećena i važnosti pčela u našem eko sustavu

U 11 sati u zgradi Scheier u organizaciji Udruge pčelara Međimurske županije “Agacija” u sklopu obilježavanja Svjetskog dana pčela održat će se predavanje „Važnost oprašivanja u održivosti eko sustava“. Nakon predavanja moći će se degustirati proizvodi za koje su zaslužne pčele poput medenjaka, kolača od meda i medice.

U 12.15 sati na lokaciji Dječjeg kutka u Perivoju Zrinskih održati se i svečanost otvaranje slamnate skulpture pčele u organizaciji Grada Čakovca i Udruge pčelara međimurske županije „Agacija“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije