VELIKA ČAST

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC Iz Portugala se vratili s priznanjem i certifikatom

Predstavnici Muzeja Međimurja Čakovec vratili su se iz Portugala s priznanjem i certifikatom za ulazak u finale na izboru za najstariju europsku nagradu „Europski muzej godine”

Iako je tu laskavu titulu dobio muzej iz Laponije, djelatnici Muzeja ponosni su na postignuti uspjeh i činjenicu da se nalaze su visokom društvu najboljih europskih muzeja.

– Bili smo jedini hrvatski predstavnik na izboru za najstariju europsku nagradu iznimnog renomea koja se dodjeljuje muzejima. Naš muzej pohvaljen je za izniman trud u revitalizaciju kulturne spomeničke baštine, za novi stalni postav, a posebno za rad sa zajednicom, odnosno za sve radionice, manifestacije koje provodimo u suradnji s vrtićima, školama, udrugama i građanima. Ovo je veliko priznanje za muzejsku struku, rekla je prigodno održanoj konferenciji za novinare ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan.

Za prestižnu nagradu bilo je nominirano čak pedeset muzeja iz 27 država, a najbolje je birao deseteročlani ocjenjivački sud.

Dodjeli renomirane nagrade za muzej godine u Europi prisustvovali su uz ravnateljicu Muzeja kustosice Ana Šestak i Janja Kovač, direktor Turističke zajednice Međimurja Rudi Grula te župan Međimurske županije Matija Posavec koji je među ostalim istaknuo ponos činjenicom da je Međimurska županija osnivač takve angažirane i priznate ustanove.

– Kriterij odabirao bio je koliko se ljubavi, pažnje, angažmana posvećuje kulturnim, baštinskim vrijednostima na jednom prostoru. Naša Riznica Međimurja je rezultat toga, predanosti i želje da jačamo naš identitet koji je temeljen na iznimnim povijesnim i kulturnim vrijednostima. Da našu baštinu i blago čuvamo od zaborava. Ovo je podstreg svim djelatnicima Muzeja, ti vrijedni ljudi su naša najveća vrijednost, rekao je prigodno Posavec.

Najavio je pritom daljnja ulaganja u kompleks, od nastavka uređenja palače, parkirališta do uvođenja novih sadržaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije