DOBRA SURADNJA

GRAD ČAKOVEC UGOSTIO VELEPOSLANIKA FRANCUSKE U vrtiću Cipelica 24 djece uči francuski jezik!

Izložba je predstavila radove djece i njihovih roditelja, zajedno s promocijom dvojezičnih slikovnica koje su rezultat suradnje djece, roditelja i odgojitelja iz Waldorfske skupine Sunčeka

Grad Čakovec i Međimurska županija danas su s ponosom ugostili visokog gosta – veleposlanika Republike Francuske, Nj.E. Fabiena Fieschija.

Taj dan obilježen je otvaranjem izložbe pod nazivom Društvo poznatih Francuza (SOCIÉTÉ DES FRANÇAIS CÉLÈBRES). Izložba je predstavila radove djece i njihovih roditelja, zajedno s promocijom dvojezičnih slikovnica koje su rezultat suradnje djece, roditelja i odgojitelja iz Waldorfske skupine Sunčeka, Dječjeg vrtića Cipelica. Svečano otvorenje održano je u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Međimurja Čakovec.

U 11:30 sati istoga dana, u prostorima Starog grada u Čakovcu, veleposlanik Francuske održao je radni sastanak s predstavnicima Grada Čakovca i Međimurske županije. Kako je istaknula gradonačelnica Ljerka Cividini nakon radnog sastanka, ovo je važna suradnja, a koja je započela pred pola godine. U ovom trenutku čak 24 djece, u ukupno dvije skupine pohađa francuski jezik od najranije dobi.

Osim veleposlanika, na otvaranju izložbe prisustvovala je savjetnica za suradnju i kulturnu djelatnost, kao i ravnateljica Francuskog Instituta, Estelle Halimi-Dagron, ataše za jezičnu i obrazovnu suradnju, Benoît Le Devedec, voditeljica radionica francuskog jezika, gđa Agathe Vauloup Stagiaire, te savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje, Slađana Domladovac.

Organizatori i domaćini izložbe bili su odgojiteljice Waldorfske skupine DV Cipelica, Milana Hozmec i Petra Mićanović, te ravnateljica DV Cipelica, Gordana Šoltić Siladi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije