ispunite anketu

GRAD ČAKOVEC Ispunite anketu o uređenju Trga Republike u Čakovcu

Grad Čakovec u suradnji s Udruženjem arhitekata Međimurja priprema raspisivanje javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja za uređenje Trga Republike u Čakovcu. Njime želimo dobiti najbolje idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje budućeg uređenja središnjega gradskog trga

Grad Čakovec u suradnji s Udruženjem arhitekata Međimurja priprema raspisivanje javnog urbanističko – arhitektonskog natječaja za uređenje Trga Republike u Čakovcu. Natječaj će se provesti u skladu s Pravilnikom o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza Udruženja hrvatskih arhitekata i Hrvatske komore arhitekata, kao i u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi.

Kako je pritom naglasila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, cilj je prije pokretanja natječaja dobiti najbolje idejno urbanističko – arhitektonsko rješenje budućeg uređenja središnjeg gradskog trga, a ta rješenja biti će temeljena osim na mišljenju struke, ujedno i na željama te potrebama građana. Stoga je pripremljen on-line anonimni anketni upitnik kojim će se sve zainteresirane sugrađanke i sugrađane uključiti u proces.

“Svako mišljenje, posebno Čakovčana kojima je stalo da središte grada bude obnovljeno i uređeno sa svim sadržajima primjerenima današnjem vremenu, iznimno nam je važno. Svi zajedno možemo doprinijeti da novi Trg bude mjesto koje ćemo pokazivati posjetiteljima i koji će biti pravo srce grada. Trg je zapušten, treba ga ne samo obnoviti, već na njemu izgraditi infrastrukturu i urediti sadržaje koje građani žele. To je put i način koji može vratiti život u središte, a Trg Republike pretvoriti u mjesto na kojem se susrećemo, družimo i zabavljamo”, objasnila je Cividini te pozvala Čakovčanke i Čakovčane da se uključe i ispune anketni upitnik dostupan na internetskim stranicama Grada Čakovca. 

Anketni upitnik je anoniman, a njegovo ispunjavanje traje desetak minuta. Rezultati će se koristiti isključivo kao smjernice natjecateljima natječaja za potrebe izrade idejnih rješenja. Anketa se provodi zaključno do 10. ožujka 2022., a dostupna je na sljedećem linku: 

LINK NA ANKETU

Najnovije