CIJENA ĆE SE JOŠ RASPRAVITI

GRADSKO VIJEĆE ČAKOVCA Danas se ipak neće odlučivati o poskupljenju usluge sakupljanja otpada

Točke su maknute s dnevnog reda jer je još uvijek otvoreno e-savjetovanje, a 31. siječnja i nije konačan datum do kojeg se odluka o regulaciji fiksnog dijela cijene mora donijeti

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Čakovca, koja se održava u društvenom domu u Novom Selu Rok, vijećnici su trebali odlučivati o najavljenoj novoj odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Čakovca.

Prošlog je tjedna, podsjetimo, najavljeno da građane očekuje osjetno poskupljenje ove usluge, s obzirom na novu zakonsku regulativu prema kojoj se mora definirati fiksni i varijabilni dio cijene – fiksni bi za kućanstva ‘skočio’ s 56,40 na 65,40 kuna, dok bi varijabilni poskupio između 13 i 15 kuna.

No, na prijedlog gradonačelnice Ljerke Cividini, prve dvije točke koje se odnose na novu odluku maknute su s dnevnog reda.

– S obzirom na to da je još otvoreno i e-savjetovanje i stalno pristižu nove zamjerke i prijedlozi, a 31. siječnja i nije konačan datum do kojeg se odluka o regulaciji fiksnog dijela cijene mora donijeti, ipak nećemo danas donositi tu odluku, pojasnila je gradonačelnica Cividini, dodavši da će, prije nego konačna cijena bude definirana, uslijediti još rasprava, sastanaka i analiza.

Na dnevnom redu 6. sjednice Gradskog vijeća našla se i odluka o prestanku rada Zaklade za nadarene učenike, studente i mlade znanstvenike dr. Ivana Novaka, s obzirom na to da se uspješne mlade Čakovčane financijski potiče kroz druga proračunska sredstva. Zaklada je osnovana 2014. godine i dosad je nagrađeno devetero mladih, a zadnja su sredstva isplaćena još 2018. godine. Na računu je još 38 tisuća kuna koja će biti prebačena na rad Savjeta mladih Grada Čakovca.

Najnovije