PROJEKT VRIJEDAN 4,4 MILIJUNA KUNA

STJEPAN KOVAČ ‘U zbrinjavanju otpada želimo biti među vodećima u Hrvatskoj i držati se europskih standarda’

Najavljena je kupnja dvaju novih vozila za odvojeno prikupljanje otpada

Danas je u prostorima “Ekoma”, na čakovečkim gradskim bazenima, održana početna konferencija projekta “Komunalna vozila s nadogradnjom za odvojeno prikupljanje otpada”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.431.075, od čega su prihvatljivi troškovi 2.410.075, kuna, a iz europskih fondova za konkurentnost i koheziju bespovratno će se dobiti 1.480.000 kuna, odnosno oko 61 posto.

– Nabavkom dvaju novih vozila činimo daljnji iskorak u zadržavanju pozicije među vodećim sredinama u Hrvatskoj u odvajanju i zbrinjavanju otpada. Ovo je, ujedno, nastavak kontinuiranog ulaganja u poslovanje Čakoma čija kvaliteta zadovoljava i najviše EU standarde, rekao je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Direktor Čakoma Ivica Perhoč naglasio je da su ljudi najveća vrijednost tvrtke, ali im za kvalitetno poslovanje treba osigurati i adekvatnu opremu.

– Činjenica je da u ovom trenutku dio našeg voznog parka zastario, a i u drugim segmentima nužno je zanavljanje opreme. Samo tako ćemo održati kvalitetu te krajnjim korisnicima na vrijeme pružiti jeftinu uslugu. Naši su potrošači djelomično uključene i u ovaj projekt, jer uz kupnju novih kamiona njime su predviđene različite vrste edukacije, od radionica i konferencija do informiranja putem letaka. Veseli me što i ostala dva komunalna poduzeća na području županije uspješno posluju i vjeruje da smo svi zajedno primjer ostalom dijelu Hrvatske. Očekujem da se to odrazi i na zakonske okvire našeg poslovanja kojima treba vrednovati sve ono što se ovdje ulagalo i, u konačnici, rezultiralo onime što danas imamo – rekao je.

Iznoseći osnovne informacije o projektu Nataša Panić iz Čakoma rekla je da će on trajati do kraja veljače iduće godine. Osnovni mu je cilj u što kraćim rokovima osigurati veću stopu odvajanja otpada, sukladno zakonskim odredbama. Na području Grada Čakovca i općina Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Strahoninec i Šenkovec obuhvatit će 18.309 korisnika.

Trenutno, na tom području, oko 44 posto korisnika, odnosno njih 8.073 odvaja biootpad u smeđu kante, a ta vrsta otpada čini oko 30 posto miješanog komunalnog otpada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije