NOVIH 30 MILIJUNA U UREĐENJE PROMETNICA

MARIO MEDVED ‘Obnovom i saniranjem prometnica povećavamo sigurnost svih sudionika u prometu’

Rekonstrukcija državne ceste D3 obuhvaća kompletnu obnovu kolničke konstrukcije i proširenje prometnice s obostranim pješačko-biciklističkim stazama. Radovi se odvijaju na dionicama Štefanec-Mala Subotica i Palovec-Donji Pustakovec

Nakon što je završena prva faza izgradnje sjeverne čakovečke obilaznice i privedeni kraju radovi na čakovečkom nadvožnjaku i pripadajućem rotoru, započelo je i uređenje dijela državne ceste D3.

>> VIDEO I FOTO Trenutak za povijest: Čakovečki nadvožnjak i novi rotor otvoreni za promet

Radove izvodi tvrtka Pedom asfalti, a rok izvođenja je 30 mjeseci, iako se, prema riječima zamjenika čakovečkog gradonačelnika Marija Medveda, očekuje da će biti završeni i ranije.

– Rekonstrukcija državne ceste D3 obuhvaća kompletnu obnovu kolničke konstrukcije i proširenje prometnice s obostranim pješačko-biciklističkim stazama. Radovi se odvijaju na dionicama Štefanec-Mala Subotica i Palovec-Donji Pustakovec. Za nas je ovo izuzetno važan projekt koji su pokrenule Hrvatske ceste u suradnji s Gradom Čakovcem. Njegova vrijednost je oko 30 milijuna kuna s PDV-om.

Istovremeno ćemo, u suradnji s Međimurskim vodama, provesti rekonstrukciju vodovoda sa svim priključcima uz državnu cestu u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna, a o gradskom trošku će se rekonstruirati i kompletna javna rasvjeta kroz naselje Štefanec, rekao je Medved.

Ovim će zahvatom biti znatno povećana sigurnost svih sudionika u prometu na spomenutim relacijama.

– Upravo o tome se i radi. Nakon završetka aglomeracija Čakovec i Novo Selo na Dravi mi smo, iz gradskog proračuna, obnovili sve prometnice na tim pravcima, a sada je došla na red i ova vrlo prometna cesta. Radovi koji se izvode uz državnu cestu D3 jamstvo su povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, posebno zbog proširenja pješačko-biciklističkim stazama, nagalsio je Medved.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije