ANTUNOVO NA JUGU uz koncert Klape Maslina i Tragove

U utorak, 5. lipnja 2018. godine, u župnom uredu župe sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu održana je konferencija za medije na temu Antunovskog proštenja.

Program trodnevnih događanja i proštenja sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom jugu predstavili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek i župnik župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec fra Tomislav Božiček.

Kako bi se duhovno pripremili za blagdan te ujedno svečano i dostojanstveno ga proslavili, fra Tomislav Božiček sve je vjernike i građane pozvao na trodnevnu duhovnu obnovu koja će trajati od nedjelje, 10. lipnja do utorka, 12. lipnja.

Program trodnevne duhovne obnove uključuje molitvu krunice i ispovijed u 18,30 sati, večernju misu s početkom u 19 sati, procesiju do kipa sv. Antuna i molitvu za bolesne, roditelje, djecu i naše potrebe u 20 sati.

U nedjelju, 10. lipnja s početkom u 9 sati održat će se Misa zahvalnica za kraj školske godine te izložba poštanskih maraka ‘Sv. Franjo Asiški i ekologija’ s nešto više od 1000 primjeraka. Izložbu će predstaviti provincijski arhivar i knjižničar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Vatroslav Frkin u 20 sati. Izložba će biti otvorena do 20. lipnja.

U utorak, 12. lipnja također u 9 sati bit će održana misa za bolesne, starije i potrebne.

Blagdan sv. Antuna Padovanskog te ujedno Dan čakovečkog juga proslavit će se u srijedu, 13. lipnja jutarnjom misom u 7 sati, dječjom misom u 9 sati, župnom proštenjarskom misom u 11 sati, blagoslovom djece i ljiljana u 17 sati, večernjom misom u 19 sati nakon kojeg je pripremljen zabavno-kulturni program.

Gradonačelnik grada Čakovca najavio je kako će ove godine, uz bogat duhovni program, proštenju gostovati više od 30 domaćih izlagača. Zabavni program, uz već dobro poznat lunapark, obuhvaća koncert Klape Maslina u subotu te u nastup koprivničkog benda Tragovi u nedjelju uz posebnog gosta Denisa Dumančića iz Letećeg odreda, najavila je voditeljica Turističkog ureda Boška Ban Vlahek.

Na sam dan proštenja, 13. lipnja s početkom u večernjim satima sve posjetitelje zabavljat će i Dixieland band iz Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije