FOTO Sadnjom sedam stabala u Čakovcu obilježen Dan Europe

Učenici i učitelji iz Španjolske, Italije, Grčke, Rumunjske, Bugarske i Hrvatske u srijedu su u parku u Ulici Dr. Rudolfa Horvata posadili sedam stabala. Gosti iz ovih zemalja u Čakovcu borave u sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom ‘Effective Steps to Empathize’, a povod sadnji stabala je Dan Europe, koji se obilježava 9. svibnja.

Ovo je drugi projekt koji zajedno provodi ova ekipa. Upoznali su se na prvom projektu prije tri godine, a njegova uspješna provedba rezultirala je partnerskim i prijateljskim vezama između tih šest sredina. U Čakovcu borave već nekoliko dana, a prije sadnje stabala primio ih je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

– Najprije želim pohvaliti I. osnovnu školu, kojoj je ovo još jedan projekt u nizu koji provode, a koji za cilj imaju davanje kvalitetnijeg obrazovanja djeci koja pohađaju tu školu, ali i nova znanja i iskustva njihovim učitelja. Cilj ovog projekta je razvoj empatije i socijalnih vještina, a siguran sam da će naši učenici kad projekt završi steći nova znanja koja će im pomoći u životu, ali i nove prijatelje – rekao je, pozdravljajući predstavnike škola koje surađuju na ovom projektu, gradonačelnik Čakovca.

– Danas obilježavamo Dan Europe, dan kad su postavljeni temelji Europske unije, zajednice kojoj svi pripadamo te unutar koje tražimo šanse za razvoj, povezivanje i razumijevanje. Stabla koja danas sadimo bit će trajni spomen prijateljstva i veza između naših zemalja uspostavljenih zahvaljujući zajedničkoj uspješnoj provedbi ovog europskog projekta – naglasio je prilikom sadnje stabala Stjepan Kovač.

Učenici svake škole posadili su po stablo, a jedno je, uz pomoć učenika I. osnovne škole posadio i sam gradonačelnik Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije