VIDEO I FOTO Borna došao u posjet rodbini u Čakovec pa ‘ulovio’ Zlatnog zeca

>> Potraga u Čakovcu: Djeca traže jaja i zeca, a roditelji djecu (Subota, 31.3.2018.)

Na Veliko subotnje prijepodne, s početkom u 9:30 sati roditelji su zajedno sa svojom djecom uživali u zabavnoj igri na otvorenom u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca. Djeca su s osmijehom i uzbuđenjem tražila uskrsna jaja koje je sakrio zec.

Prema nekim navodima ono se krije u starom škotskom običaju prema kojem su se mladi Škoti na uskrsno jutro uputili u šumu u potragu za jajima raznih šumskih ptica kako bi ih pripremili za doručak.

Prema drugima, začetnik te tradicije je Martin Luther koji je organizirao prve potrage za jajima u kojima su muškarci sakrivali pisanice za svoje supruge i djecu. Simbolika ove igre ponovno se vidi u Kristovu grobu i ženama koje su išle u potragu za Isusom.



Danas je ona posebno popularna u Njemačkoj. Djeca koja traže jaja sakrivena na tajnovitim mjestima pritom uživaju u uzbuđenju igre, koja ima i edukativan karakter, podučava koliko je važno biti uporan.

Spomenuta se igra tradicionalno održava dan prije samog Uskrsa, na otvorenom u Perivoju Zrinskih. Ove godine privukla je ogroman broj mališana s roditeljima koji su napunili Perivoj Zrinski. Potragu je vodio uskrsni zec koji je tijekom potrage animirao najmlađe.

Osim obilja dobre zabave, smijeha i uzbuđenja, uskrsna igra jamči druženje i zbližavanje cijele obitelji, a žar želje za pobjedom stvara simpatične uspomene, osobito onim najmlađima.

Ove godine igru su organizatori malo promijenili, nije se tražio pobjednik s najviše pronađenih jaja već je pobjednikom proglašen onaj koji pronađe sakrivenog Zlatnog zeca. Najsretnije ruke bio je Borna Medić iz Osijeka koji je došao ove blagdane provesti kod rodbine u Čakovec. Pronašao je zlatnog zeca i osvojio poklon paket TZ grada Čakovca. Ovim putem mu od srca čestitamo!

Mališani su uživali i u kreativnim radionicama ukrašavanja jaja u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca i Udruge “Kreativci Međimurja”.

– Sva djeca koja su sudjelovala u potrazi nagrađena su diplomom uskrsnog zeca. Hvala svima na sudjelovanju! – poručuju iz Tursitičke zajednice grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije