PRVI SNIJEG nije iznenadio čakovečku Zimsku službu

Prvi snijeg ove zime, koji je počeo padati u noći na subotu, na području Grada Čakovca nije prouzročio probleme u odvijanju prometa.

U 2:30 ujutro ekipe GKP ČAKOM-a izašle su na teren te počeli s čišćenjem pješačke zone te staza u središtu grada.

Utrošene su 2 tone soli, a na uklanjanju snijega iz centra grada koristile su se dvije snježne freze, multicar vozilo, a 6 radnika ručno je čistilo snijeg.

Tegra d.o.o. Čakovec, koncesionar Zimske službe za područje Grada Čakovca, na teren je izašla u ponoć te počela sa soljenjem prometnica. Već u noći počeli su i s uklanjanjem snijega sa ceste, tako da su već rano ujutro svi glavni prometni pravci bili čisti.

Ukupno su utrošili 2 i pol tone soli. Drugi koncesionar tvrtka Patafta i sinovi d.o.o., od 2 sata u noći čistili su južni dio grada. Ukupno je u noćnim i prijepodnevnim satima na području Grada Čakovca utrošeno oko 6 tona soli.

Do ranog poslijepodneva ekipe Zimske službe očistit će snijeg po ulicama u mjesnim odborima, a do navečer će se ukloniti raskvašeni snijeg sa svih prometnica u gradu.

Naime, tijekom noći i sutrašnjeg jutra očekuju se temperature niže od -5 °C. Također, tijekom večeri ponovno će se posoliti važnije ceste te prometna raskrižja, kao i pješačka zona.

Prema riječima predsjednika Zimske službe Grada Čakovca Maria Medveda, pomno se prati vremenska prognoza te će, u skladu s njom i reagirati.

Također, moli građane, da očiste prilaze svojim kućama te snijeg s nogostupa ispred svojih dvorišta, kako bi se, zbog najavljenog smrzavanja, izbjegli padovi i nesreće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije