STJEPAN KOVAČ ‘Žrtvu 78 Međimuraca nikada nećemo zaboraviti’

Povodom predstojećeg Dana neovisnosti, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač uputio je čestitku u kojoj stoji:

‘Poštovane sugrađanke i sugrađani! Dan neovisnosti nije samo još jedan praznik u nizu, već datum koji je zlatnim slovima upisan u veliku knjigu sveukupne hrvatske povijesti.

Tog dana 1991. godine, na sjednici Hrvatskog Sabora, održanoj u podrumu Inine zgrade u Šubićevoj ulici u Zagrebu, u jeku najveće agresije na Hrvatsku, pod uzbunom, donesena je Odluka o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Ovim činom, Hrvatska je u punom smislu postala neovisna država, koja sama odlučuje o svojoj sudbini.

Tih dana 1991. godine iako je Hrvatska krvarila a svi sa strepnjom slušali vijesti s bojišta, jednoglasna odluka, sve građane naše zemlje ispunila je ponosom, jer smo po prvi puta u povijesti jedinstveno pokazali da želimo sami upravljati svojom sudbinom. Pokazali smo i da nas nikakva sila ne može zaustaviti jedinstveni narod koji je odlučio biti slobodan i samostalan.

Dužnost nam je i obveza da se povodom ovog praznika još jednom prisjetimo naših očeva, djedova, prijatelja i susjeda koji su uzimali oružje u ruke i odlazili braniti napadnutu domovinu. Ni Međimurci u tome nisu bili iznimka. Svima njima vječno smo zahvalni jer zahvaljujući njihovoj odlučnosti i herojstvu danas imamo Hrvatsku. Među tisućama poginulih i nestalih hrvatskih branitelja je i 78 Međimuraca. Njihovu žrtvu nikad nećemo zaboraviti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Želim Vam sretan Dan neovisnosti uz želju da ga proslavimo svečano, ponosno i dostojanstveno, kao što zaslužuju svi oni koji su tijekom Domovinskog rata dali svoje živote na oltar domovine.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije