DANI ČAKOVCA Cvijeće, jagode i predivan japanski vrt u centru grada

Jučerašnjim Festivalom sporta na Trgu Republike, humanitarnom Utrkom grada Čakovca i izložbom ‘Čakovec nekoć…’ u Centru za kulturu povodom 5. godišnjice Facebook grupe Čakovčanke i Čakovčanci, započelo je ovogodišnje obilježavanje Dana grada Čakovca koji će trajati sve do 1. lipnja.

Bogat i šarolik program započeo je jutros u 9 sati u Ulici kralja Tomislava Festivalom cvijeća, jagoda i rukotvorina. Koncept Festivala osmišljen je s naglaskom na izložbu i prodaju cvijeća te drugog ukrasnog bilja, ali i kao predstavljanje raznih umjetničkih djela koja uključuju cvijeće. Osim cvjetnih boja, centar grada jutros su ispunili i opojni mirisi jagoda. Ovo domaće slatko voće predstavljaju proizvođači iz raznih krajeva Hrvatske.

Posebne poglede mami instalacija ispred ureda Turističke zajednice grada Čakovca. Prema riječima voditeljice Turističkog ureda TZ grada Čakovca Boške Ban Vlahek riječ je o japanskom vrtu koji je djelo vrijednih ruku radnika iz Čakoma, djelatnika Turističke zajednice i bonsaista Adriana Horvata koji se bavi uzgojem minijaturnog drveća. Sve ovo je dobra pozivnica da danas prošećete centrom grada.

Tamo ćete i susresti mlade iz Udruge Zora koje promoviraju svoj projekt. U 16 sati u čakovečkom Centru za kulturu Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec proslavit će Dan škole. Priredba je otvorena za građanstvo, dok se u 18 sati u Knjižnici Nikola Zrinski otvara izložba iz povijesti grada iz fundusa zavičajne zbirke Izložba “Čakovec kroz karikaturu” Damira Novaka.

U 16 sati svi ste pozvani u Stari Hrast gdje počinje Beerfest Sjever – međimurski pivski festival. U svojem 4. izdanju sjevernohrvatski craft pivski festival vraća neke popularne elemente, uvodi novosti i zabavlja vas punih 48 sati. U petak od 20 do 22 sata i u subotu od 20 do 23 sata Brijačnica Brico otvorit će svoja vrata u brew pub-u Stari Hrast gdje će poseban šank raditi samo za goste našeg najpopularnijeg brijača!

Da tu ne bi bio kraj, na Beerfest Sjever predstavit će se i 12 pivara s preko 40 stilova piva. Međimurski Lepi Dečki, vaša domaća pivovara, pripremila je Međimursko pivo, svima već poznati bečki lager, kao i novi Kaj-El te prvo čakovečko pšenično pivo Nikola Zrinski Čakovečki.

Detaljan program s kompletnom satnicom pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije