FOTO Festival sporta u Čakovcu pun pogodak

>> Festival sporta na ulicama grada Čakovca (Četvrtak, 25.5.2017.)

Prijepodnevni sati održavanja festivala sporta ‘Čakovec živi sport’ pokazali su kako je ideja o organiziranju manifestacije naišla na plodno tlo. Organizatori, Zajednica sportskih udruga Čakovca i 22 čakovečka sportska kluba kroz festival sporta uključili su se u obilježavanje Dana Grada Čakovca. U dva termina prijepodne od 10 do 12 i poslijepodne od 16-18 predstavljaju svoje aktivnosti na štandovima i na sportskim poligonima na području čakovečkog središnjeg Trga Republike.

Na štandovima ispred Doma Sindikata i na potezu prema Perivoju Zrinski klubovi dijele letke, promo materijale, predstavljaju sportske rekvizite i na lcd televizorima ili prijenosnim računalima emitiraju promo spotove ili isječke s natjecanja. Kako uživo izgleda nogomet, košarka, rukomet, judo, karate, tenis, streličarstvo, gimnastika, twirling ili cheerleading brojni, prije svega mladi posjetitelji, mogli su vidjeti na mini sportskim borilištima u samom gradskom središtu koja su prilagođena mlađoj dobnoj skupini.

“Čakovec živi sport” organizirano su posjetila djeca iz čakovečkih dječjih vrtića i osnovnih škola, a osim što su mogla saznati nešto o sportskih aktivnostima imala su i priliku sami se okušati u njima. Kako je istaknuo tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec cilj manifestacije je dvostruki: prvo dati priliku klubovima za prezentaciju jer oni se dijelom financiraju iz gradskog proračuna pa bi građani trebali vidjeti na što se troše njihovi porezni novci i drugo zainteresirati što veći broj mladih za bavljenje sportom.

– Istraživanja govore kako današnje mlade generacije imaju problema s nekretanjem i viškom kilograma te samim time i povezanim zdravstvenim rizicima. Osim što kroz sport poboljšavaju psiho-fizičko zdravlje, socijaliziraju se, stječu radne navike i pripremaju se život- rekao je Jakopec i dodao kako najrazvijenija društva puno ulažu u sport i rekreaciju i mi ne bismo smjeli biti ništa drugačiji.

Prepun Trg Republike posjetili su mnogi građani, a među njima i čakovečkog gradsko vodstvo. Gradonačelnik Stjepan Kovač pohvalivši manifestaciju rekao je kako dokazuje da je Čakovec zaista grad sporta.

Drugi dio sportskog festivala nastavlja se u posljepodnevnim satima od 16 do 18 sati, a nakon toga svi sudionici su pozvani na humanitranu Utrku Grada Čakovca koja na Franjevačkom trgu započinje u 18:30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije