ČAKOVEC DOBIVA tri ‘pametna’ odmorilišta za bicikliste!

Temeljem odluke Ministarstva turizma vezane uz Javni poziv za potrebe razvoja javne turističke infrastrukture za 2016. godinu s naglaskom na cikloturističku infrastrukturu, Gradu Čakovcu odobreno je 102.900,00 kuna za projekt pod nazivom ‘SMART biciklistička odmorišta’.

Njime se previđa postavljanje tri ‘pametna’ odmorišta za cikloturiste na području Čakovca.

Odmorišta će biti postavljena u blizini sportskih objekata, SRC-a ‘Mladost’ u Čakovcu, na zelenoj površini kod Bike Parka u Preloškoj ulici u Čakovcu te zoni sporta u naselju Kuršanec.

Obogaćivanje turizma

Sve tri lokacije su uz međunarodnu R1 biciklističku rutu.

Odmorišta se sastoje od nadstrešnice, klupe za odmaranje, info panoa, tzv. ‘pametne klupe’ s mogućnošću punjenja mobitela i tableta preko solarnog panela, odnosno akumulatora, kutijom sa sigurnosnom bravicom i alatom za popravak bicikala, rezervnim zračnicama te kompletom prve pomoći, servisnim stalkom s integriranom pumpom te pet stalaka za parkiranje bicikala.

Ovim projektom obogaćuje se turistička infrastruktura grada i županije, a sve brojnijim cikloturistima omogućuju se mjesta za odmor i popravak i to na atraktivnim lokacijama koje privlače velik broj posjetitelja.

Inovativna rješenja

Kako se ova odmorišta tretiraju kao urbana oprema, za njihovu gradnju nije potrebna lokacijska odnosno građevinska dozvola.

Treba naglasiti da se radi o inovativnim rješenjima jer predstavljaju iskorak u korištenju solarne energije koja je dostatna za napajanje ekrana, LED rasvjete samog odmorišta te besplatno punjenje elektroničkih uređaja koje turisti koriste na svojim putovanjima.

Planirano je da Ministarstvo turizma odobrenim iznosom osigurava 80 posto sredstava, dok će Grad Čakovec u svom Proračunu osigurati ostatak. SMART odmorišta za bicikle bit će postavljena do kraja godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije