DVD Čakovec ima novo vodstvo, Željko Besedić počasni predsjednik

Ove subote održana je i Redovna izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čakovec. Skupštinu je vodio predsjednik Željko Besedić, a izvješće zapovjedništva podnio zamjenik zapovjednika DVD-a Čakovec Nikola Besedić.

U društvo djeluje 51 član starijih od 18 godina te jedna ekipa podmlatka. Lani nije bilo intervencija, ali su zato održali i sudjelovali na čak devet taktičko pokaznih vježbi, od vrtića do iznimno složenih vježbi operativnih članova, na kojima su pokazali iznimnu spremnost i požrtvovnost. Grad Čakovec i VZ grada donirali su im vrlo vrijednu opremu. Za radne akcije tokom godine utrošili su ukupno 300 radnih sati, sudjelovali su na osam natjecanja, sa ukupno 12 nastupa.

U ime Grada Čakovca, Skupštinu je pozdravio gradonačelnik Stjepan Kovač koji je zahvalio na suradnji Gradske uprave s DVD-om, te najavio sanaciju krovišta vatrogasnog Doma. Dobrovoljno vatrogastvo na području Grada Čakovca izuzetno je razvijeno, jedna je od glavnih poluga zaštite stanovništva i imovine kod elementarnih nepogoda, a zahvaljujući odličnoj suradnji koju vatrogasci imaju s Gradom, stalnim ulaganjima u opremu i objekte, vatrogastvo se razvija i postaje još bolje.

Dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca Mario Medved zahvalio je dosadašnjem predsjedniku društva Željku Besediću na svemu što je učinio za društvo, grad u smislu promocije, ali i osposobljenost članstva koji su prošli kroz ”njegove ruke”.

Kako je rekao, na cjelokupnom području županije bilježe smanjenje požara za 10% što samo po sebi govori o dobro provedenim preventivnim djelovanjem članstva. Također je spomenuo kako Vatrogasna zajednica intenzivno radi na izgradnji vatrogasnog poligona koji će biti na prostorima bivše vojarne u Čakovcu.

Župan Međimurske županije Matija Posavec je istaknuo odličnu suradnju s vatrogascima, te ovom prigodom zahvalio svim vatrogascima koji su sudjelovali na obrani od poplave koja je prijetila pred dvije godine. Osim njih pozdravne riječi uputili su i predsjednik Savjeta mladih VZMŽ Hrvoje Novaković, tajnik VZG Čakovca Robert Pevec, predstavnik tvrtke ”Vatropromet” Goran Radojčić i drugi.

Ove godine se održavala izborna skupština te je u ovom društvo došlo do znatnih promjena. Tako je za predsjednika društva izabrani Branimir Grabar, njegovi zamjenici Željko Besedić i Danijel Čeh. Zapovjedničku funkciju je preuzeo Nikola Besedić, dok će njegov zamjenik biti Dejan Trupković. Za tajnika društva je izabrani Bruno Grabar, dok će blagajnu voditi Sandra Štajerec. Spremištar društva postaje Marijan Hižak.

Željko Besedić koji je 24 godine bio predsjednik ovog DVD-a, proglašen je počasnim predsjednikom. Na skupštini je potpisana Povelju o bratimljenu sa PGD Radovljica iz Slovenije. Na samom kraju podijeljene su mnoga priznanja i zahvalnice za rad u društvu. Primljena su i dva nova člana, Dragutin Zorčec i Goran Radojčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije