STROJEVI NA CESTAMA U Čakovcu se radi punom parom

Početkom lijepog vremena, zahuktala se građevinska sezona na čakovečkom području. Grad Čakovec financira uređenje pješačke staze na desnoj strani Ulice dr. Ante Starčevića, dopunjavanje javne rasvjete u Ulici Ivana Sokača, a Međimurje plin zamjenu plinovoda u Ulici Žrtava fašizma i kralja Zvonimira.

Nakon uređenja kolnika i lijevog nogostupa u Starčevićevoj ulici, uređuje se pješaka staza s druge strane. Radovi se odvijaju od željezničke pruge do križanja s Ulicom kralja Zvonimira. Osim što će se postaviti tlakovci, uredit će se i odvodnja oborinskih voda.

Ukoliko ne bude nepredviđenih zastoja zbog vremenskih prilika, radovi će završiti za otprilike mjesec dana. Izvoditelj radova je HOGRA d.o.o. Čakovec, a cijena je 187.500,00 kuna

U Ulici Ivana Sokača na čakovečkom Jugu dopunjuje se javna rasvjeta. Postavit će se novih četiri kandelabara, izvoditelj je Kabelmont d.o.o. iz Domašinca, a vrijednost radova je oko 100 tisuća kuna. I ovi radovi bi trebali završiti za mjesec dana.

Međimurje plin d.o.o. pak je započeo s zamjenom plinskih instalacija u kvartu u blizini Čakovečkih mlinova. Prve su na redu ulice Žrtava fašizma i kralja Zvonimira, a nakon toga strojevi se sele u Ulicu Lavoslava Ružičke, Ljudevita Gaja i Ruđera Boškovića.

Radovi će trajati otprilike tri mjeseca, a nakon njih kolnici i nogostupi vratit će se u prvobitno stanje te urediti prekopane zelene površine. Vrijednost radova je otprilike 2 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije