FOTO: Velik broj učenika i na radionicama iz informatike i tehničke kulture

Grad Čakovec je ove godine po prvi put tijekom zimskih školskih praznika, organizirao radionice iz tehničke kulture. One se posljednji tjedan raspusta, uz informatičke radionice, održavaju u 1. osnovnoj školi u Čakovcu te su dobro posjećene.

U četvrtak su sudionike radionica i njihove mentore obišli zamjenici gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved i Romano Bogdan.

Teme ovih radionica su informatika, robotika, strojarstvo, elektronika, avio i raketno modelarstvo, radiogoniometrija, izrada animiranih filmova, oslikavanje predmeta te kreativne radionice. Na njima sudjeluje 40tak čakovečkih osnovnoškolaca, a organizirane su u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Međimurske županije.

– Mnogo se govori o STEM području, odnosno znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, a ove radionice su upravo iz tih, kako mnogi kažu zanimanja i znanja budućnosti. Iz razgovora s voditeljima vidimo da su učenici odlično prihvatili ovakav način provođenja zimskih praznika te će da idućih godina ove radionice biti još posjećenije – rekao je, među ostalim zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan.

Informatičke radionice uvedene su pretprošle godine, s ciljem da osnovnoškolcima s područja grada omogući dodatne aktivnosti tijekom zimskih praznika ali i stjecanje novih znanja i afiniteta.

– Zajedno s sportskim kampovima koji su održani pretprošli i prošli tjedan, kroz aktivnosti koje smo organizirali tijekom zimskog školskog raspusta prošlo preko 350 djece s područja Grada. To je nama u upravi pokazatelj da ovakav način organiziranja aktivnosti tijekom zimskih praznika ima smisla te ćemo i sljedećih godina ne samo nastaviti s kampovima i radionicama, već ih i dodatno proširivati – završio je zamjenik Bogdan.

I na kraju, sve ove radionice i kampovima stajat će oko 20 tisuća kuna, što nije mnogo, jer svaka kuna uložena u obrazovanje nije trošak, već ulaganje u našu budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije