Ove godine u planu i biciklistička staza od Slemenica prema Murskom Središću

Tijekom 2017. godine trebala bi krenuti izgradnja dugo očekivane pješačko-biciklističke staze uz međunarodnu cestu Čakovec- Mursko Središće, odnosno nastavak gradnje od Slemenica, prema Žiškovcu, a potom i dalje prema Štrukovcu i Murskom Središću.

Naime, kako je istaknuo čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač to je projekt koji se radi u suradnji s Hrvatskim cestama.

Pješačko-biciklistička staza za tu dionicu u fazi je projektiranja, nastavlja Kovač, nakon čega slijedi otkup zemljišta, a potom i realizacija, odnosno izgradnja. Naime, da bi se krenulo u tu investiciju, prethodno je trebalo završiti izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec.

Budući da je taj projekt, vrijedan 273 milijuna kuna u završnoj fazi, očekuje se da bi se u nastavak gradnje pješačko-biciklističke staze od Slemenica prema Murskom Središću krenulo u ovoj godini.

Radi se o izuzetno frekventnoj dionici koja je prometno opterećena brojnim kamionima i ostalim vozilima pa je pješačko-biciklistička staza za najugroženije sudionike; pješake i bicikliste prijeko potrebna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije