FOTO: Zadnja adventska subota jednako bajkovita kao i sve dosadašnje

Budimo i sutra svi zajedno dio adventske bajke, te u očekivanju Božića, proslavimo ovu četvrtu adventsku subotu zajedno, kao i dosad, u dobrom raspoloženju, smijehu i radosti! – poručila nam je jučer Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda TZ grada Čakovca.

I doista je tako bilo. Čakovec je tijekom prijepodneva bio pun mnoštva onih od druge do osamdeset i druge godine života. Tome je pogodovao sunčani dan, kao stvoren za izlaske i boravak na otvorenom.

Među ti mnoštvom kretao se je uvijek i sve prisutniji Djed Mraz kojem su se od srca najviše radovali mališani, no i njihova pratnja. Ipak mnoštvo se je koncentriralo na središnjem čakovečkom trgu gdje su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Romanom Bogdanom te djelatnicima TZ grada Čakovca, svim građanima i posjetiteljima Čakovca i adventskog programa, besplatno podijeliti tisuću porcija hot-dogova.

Sponzori koji su to omogućili bili su Vajda d.d. iz Čakovca i Cro-Pek Čočaj d.o.o. iz Čakovca.

Nedaleko toga u zgradi Scheier trajale su radionice koje je povodom svoga 70-tog rođendana organizirala Zajednica tehničke kulture MŽ-e.

Današnji dan je, i još će biti, popraćen bogatim kulturnim programom, uz sudjelovanje KUD-a Mačkovec koji nam je donio duh tradicionalnih božićnih pjesama. Poslijepodne je rezervirano za nastup Udruge žena Štefanec, KUD-a Katruža Ivanovec te KUU Društva žena Gornji Kraljevec.

U 18 sati pali se i zadnja, četvrta svijeća na adventskom vijencu ispred crkve Sv. Nikole. Četiri zapaljene svijeće na adventskom vijencu označavaju posljednju nedjelju došašća.

Također, ukoliko ste u potrazi za savršenim božićnim poklonom na Franjevačkom trgu vas čekaju jedinstvene rukotvorine vrijednih izlagača, kao stvorene za vaše najmilije.

‘Kako je posljednja adventska subota, vjerujemo da su dosada mnogi uživali u svim događajima i programima koje su za vas pripremili Turistička zajednica grada Čakovca i Grad Čakovec u sklopu Adventa u gradu Zrinskih’, rekla je gospođa Vlahek dodavši da se raduje njihovim novim programima koji tek dolaze.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije