FOTO: Oni su pisci bajke Adventska čarolija u gradu Zrinskih

Kada se po mnogima sljube najljepše razdoblje godine s mnoštvom sadržaja koje nam Čakovec nudi ovog Adventa, malo tko od nas će se zapitati tko su pisci bajke Adventska čarolija u Gradu Zrinskih?

Put nas je nanio u Turističku zajednicu grada Čakovca, koja je uz Grad Čakovec, ove godine uložila napor više u organizaciju Adventa. Priče koje smo čuli od namjernika da su nadmašili mnoge veće hrvatske gradove protkane su istinom i stvarnošću.

– Čarobni grad. To je neviđeno! – čuli smo od jedne gospođe iz Koprivnice. – Upravo sam danas doputovala iz Rijeke. Lako se ‘skrije” – dometnula je druga… I tako kompliment do komplimenta, čarolija toga čarobnoga grada raste, biva veća, gordija.

Zavirili smo u mjesto gdje se ona piše gdje ‘stanuju’ njeni marni pisci. Na naslovnici knjige stoji: Boška Ban Vlahek, Marijo Krčmar, Ksenija Zrna, Ranko Bertapelle, Vlatka Ciber, Maja Ivec, Matija Budiša i Ria Pikl, a pisci stanuju u Turističkom uredu grada Čakovca.

Naviknuti već na primanje komplimenta oni su skromno rekli: – Kaj ćete takvi smo, drago nam je to čuti, a komplimenti na nas djeluju poticajno.

Takav koordinirani tim mora imati svoga koordinatora. – Posebna čast i zadovoljstvo je rukovoditi Turističkom zajednicom grada Čakovca, a samim time i timom mladih stručnjaka, timom koji ni u jednom trenutku nije sumnjao u uspjeh i ostvarenje zadanog cilja- rekla je ponosno Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda grada Čakovca.

– Optimizam i snažan motiv i dalje ostaju osnovna snaga našeg malog kolektiva. Svaka nova manifestacija u našoj organizaciji veliki je izazov prema kojim strmimo – otkrila je tajnu uspjeha, tajnu tapšanja po ramenu. Svaki od nas u Uredu je različit, netko mirniji, neko živahniji. Ja spadam u ovu drugu skupinu.

Ponekad znam da me nije lako “pratiti”, ali zahvaljujući odličnoj suradnji, razumijevanju, koordinaciji sve uspijevamo. Kod nas u uredu nema riječi “ne znam”, “nije moguće”… jer to ja kao voditelj nikako ne priznajem.

Sve je moguće i mi moramo imati odgovor na sve. Tome i služi turističko-informativni centar i zbog toga ljudi i imaju povjerenja u nas – ozarena lica priča istinu o stvarnosti i za kraj dodaje:

– Sad smo već zaista odlično uigran tim koji ostvaruje vrhunske rezultate. Kvalitetan timski rad dovodi do ostvarivanja odličnih rezultata, stvaranja kreativnih rješenja i poticanja pozitivnih organizacijskih promjena. Istovremeno, naš tim se sastoji od različitih pojedinaca od kojih svatko ima svoje potrebe, a ponekad i drugačiji pristup poslu, preferirani način rada ili stil komunikacije s drugima.

Uskladiti različite ličnosti te ih zajednički povesti prema ostvarenju ciljeva često je vrlo izazovan posao za mene kao voditeljicu tima, voditeljicu Ureda. I s ponosom mogu reći da je uz mene odlična ekipa na koju sam izuzetno ponosna!

Gospođo Boška i s pravom ste ponosni!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije