Dočekali smo, po mnogima, najljepše doba godine – Advent u gradu Zrinskih

Adventsko doba idealno je za malo sanjarenja, odmak od svakodnevice te uživanje u finoj hrani, obitelji i prijateljima. Vrijeme dočašća koje nas tijekom 4 tjedna vodi do Božića najsvečanije je doba godine, doba kad zaboravljamo nesuglasice, brige, sve ono negativno i ružno što život neminovno donosi sa sobom, i kad nam život barem nakratko obasjava samo svjetlost, radost i mir.

Doba kad vlada ljubav, kad se radujemo životu i slavimo ga, vrijeme iskrenih zagrljaja, toplog prijateljskog stiska ruke i svega onog zbog čega se čovjek naziva čovjekom, i ove ćemo godine u našem gradu proslaviti zajedno uz još jedan “Advent u gradu Zrinskih”.

Ove subote, 26. studenog od 9:45 sati Advent započinje već tradicionalnom promenadom Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja užim centrom grada. Na Franjevačkom trgu očekuje vas bogat prigodni program. Od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati najmlađi mogu uživati u druženju s Djedom Mrazom koji će ih nagraditi smiješkom i slatkim poklonom.

S početkom u 10 sati na istom vas mjestu očekuje nastup Malog zbora Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec, dok će u 11 sati građane zabaviti Pjevački zbor umirovljenika Čakovec. Nakon popodnevnog odmora s početkom u 17 sati podržite nastup mješovitog pjevačkog zbora “Dr. Vinko Žganec” iz Vratišinca.

Program prve adventske subote zaokružiti će gradonačelnik grada Čakovca, Stjepan Kovač, prigodnim paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve Sv. Nikole u 18 sati, nakon čega ćemo bajku Adventa upotpuniti paljenjem božićne rasvjete u centru grada kada će i Ulica kralja Tomislava dobiti svoje novo božićno ruho.

Nakon obilježavanja Adventa na otvorenom pozivamo vas na koncert ženske vokalne skupine KUU “Veseli Međimurci” u Dvorani Scheier s početkom u 18:30 sati. Ovogodišnji Advent ne bi bio potpun bez vrijednih ruku naših izlagača koje ćete moći posjetiti na štandovima postavljenima na Franjevačkom trgu te iskoristite prigodu da u vrijeme darivanja poklonite svojim najbližima poklone domaće radinosti. Budite s nama dio ovog svečanog trenutka i podijelimo radost Adventa zajedno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije