FOTO: Svjetlost stotinu anđela obasjalo centar Čakovca

Prema najavam iz Turističke zajednice grada Čakovca ovogodišnji program Adventa u gradu Zrinskih bit će najljepši i najbogatiji dosad, a po prvi put, građani će moći klizati u samom središtu grada.

Advent nam je pred vratima. Tako će već u subotu u 18 sati prvu svijeću na Franjevačkom trgu upaliti Zrinska garda Čakovec i gradonačelnik Stjepan Kovač, drugu će upaliti Udruga slijepih i slabovidnih osoba Međimurske županije, treću Udruga za sindrom Down, a posljednju Udruga 40 dana za život.

Vrijeme došašća koje nas tijekom četiri tjedna vodi do Božića najsvečanije je doba godine, doba kada zaboravljamo nesuglasice, brige, sve ono negativno i ružno što život neminovno donosi sa sobom, i kad nam život barem nakratko obasjava samo svjetlost, radost i mir.

To je doba kada vlada ljubav, kada se radujemo životu i slavimo ga, vrijeme iskrenih zagrljaja, toplog prijateljskog stiska ruke i svega onog zbog čega se čovjek naziva čovjekom

Svaki čovjek ima svoganđela čuvara, a stotinu anđela čuvat će građane Čakovca i sve njihove goste u vrijeme Adventa. Danas je kamera naše fotografkinje Mirolsave Novak uhvatila probno paljenje čakovečke božićne rasvjete.

>>> Program Adventa u gradu Zrinskih

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije