Uređenje parkirališta u Ulici Vladimira Nazora u Čakovcu

U subotu je grupa stanara zgrada u Ulici Vladimira Nazora u Čakovcu, održala konferenciju za novinare s temom inicijative za uređenje i izgradnju parkirališnih mjesta uz njihove zgrade te peticije koja je upućena gradonačelniku Grada Čakovca Stjepanu Kovaču te nadležnim gradskim službama.

>>> Stanari iz Nazorove: Izrada Urbanističkiog plana uređenja jedini spas za naselje

Grad Čakovec svjestan je tog višegodišnjeg problema. Riječ je o kvartu koji se gradio 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća, kada je broj osobnih automobila bio daleko manji nego što je to danas.

– Gradske službe, neovisno o inicijativama i peticijama stanara, traže rješenje kako bi se optimalno riješio problem parkiranja u kvartu, sa što manjim zahvatima na sadašnjim zelenim površinama. Djelatnici UO za komunalno gospodarstvo održali su i nekoliko sastanaka sa predstavnicima stanara, posljednji je bio prije dva tjedna, a na njemu su dogovoreni neki hitni zahvati – priopćili su iz Grada.

Danas ujutro oni su i započeli, a u sklopu njih, u tom kvartu uredit će se dvadeset i pet novih pošljunčanih parkirnih mjesta.

– Svjesni smo da to dugoročno ne rješava problem parkiranja te ćemo iduće godine krenuti u izradu projektne dokumentacije i ishođenje dozvola, kako bi se parkiralište uredilo cijelom dužinom jedne strane Ulice Vladimira Nazora, od nadvožnjaka u Kalničkoj ulici do križanja sa pješačkom stazom koja tu ulicu spaja s Vukovarskom.

Riječ je o većem zahvatu koji stoji nekoliko stotina tisuća kuna, ali koji bi problem parkiranja u tom kvartu trebao dugoročno riješiti. Također, u sklopu tog projekta uredit će se i okoliš te javna rasvjeta – kažu.

Inače, ovaj zahvat planiraju od 2015. godine, međutim, čekalo se da završi izgradnja zgrade u Vukovarskoj ulici, pored koje se ulazi u ovaj kvart.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije