Objavljen natječaj za dodjelu stipendija Grada Čakovca za akademsku 2016/17.

Grad Čakovec objavio je natječaj za dodjelu stipendija Grada Čakovca za preddiplomske studije, integrirane i diplomske studije za akademsku 2016./2017. godinu. Natječaj se odnosi na studente s područja Grada Čakovca, a zainteresirani studenti za stipendiju mogu se na natječaj prijaviti samo po jednoj osnovi, ili uspjehu u srednjoj školi ili na studiju, odnosno po socijalno imovinskom statusu.

Prijave na natječaj dostavljaju se isključivo poštom do 25. listopada 2016. godine u Upravni odjel za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca. Prijave na natječaj kao i popis dokumenata koje treba priložiti uz prijavu mogu se podići na adresi Kralja Tomislava 15 Čakovec ili preuzeti na internet stranicama Grada. Mjesečni iznos stipendije za studij u Čakovcu je 300 kuna, za studij u Varaždinu 400, a za studij u Zagrebu i ostalim hrvatskim gradovima kao i u inozemstvu 800 kuna.



Spomenimo i to kako je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač kazao da Grad Čakovec već šesnaestu godinu za redom stipendira studente s područja Grada u što je do sada uloženo 28.000.000 kuna za 16667 stipendija. Grad Čakovec trenutno stipendira 317 redovnih studenata, nastavlja Kovač, i nalazi se u samom nacionalnom vrhu po broju studenata u odnosu na broj stanovnika.

Za akademsku godinu 2016/17. iz čakovečkog gradskog proračuna za stipendije je osigurano 2,5 milijuna kuna, a zanimljivo je sitiče gradonačelnik Kovač , da oni studenti koji imaju dobre ocjene i koji se nakon studija zaposle na području Grada, stipendiju ne moraju vraćati.

– Jedna smo od rijetkih jedinica lokalne samouprave, nastavlja Kovač, koja ima takav sistem stipendiranja, a on što je također zanimljivo, da smo i prema iznosu stipendija koje dajemo također u samom vrhu u državi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije