Ana Katarina Zrinski u noćnoj viteškoj borbi za Čakovec

U sklopu projekta obilježavanja 450-godišnjice Sigetske bitke, ali i želje da se stvoriti kulturna novina, ožive povijesne osobe, evocira duh povijesti i na kraju sve to interaktivno prikaže široj publici, studenti Međimurskog veleučilišta uz potporu Međimurske županije, u petak 23.rujna, organizirali su uz Vitezove zelingradske i sproveli u djelo, noćnu bitku pod zidinama Starog grada Zrinskih u Čakovcu.

>>> FOTOGALERIJA: Noćna borba vitezova u Čakovcu

Glavni cilj je bio uprizorenje povijesne osobe Ane Katarine Zrinski u autentičnom okruženju dvorca i muzeja Zrinskih u Čakovcu. Kroz renesansnu glazbu, kostime, autentičnu hranu, ali i fantastični vatreni šou.

Subota u Čakovcu ispunjena poviješću i umjetnošću

Za sve one koji su propustili jučerašnju noćnu bitku, danas u subotu 24. rujna, dašak minulih vremena moći će u Čakovcu osjetiti tijekom cjelog dana. Naime,u sklopu programa pod nazivom ‘Predaja Međimurja Zrinskma’, u 11 sati od zgrade HZZO-a na Kvaternikovom trgu krenut će povijesna povorka koja se zaustavlja na Trgu Republike, gdje je predviđeno održavanje prigodnog programa.

Po završetku svečanosti, u zgradi Scheier u 12.30 sati dodijelit će se nagrade sudionicima natječaja na temu ‘Nikola Zrinski Sigetski i obitelj Zrinski’, praćeno izložbom radova likovne kolonije i radova učenika osnovnih i srednjih škola Međimurja, dok će u isto vrijeme u jezeru Staroga grada biti postavljeni šatori Vitezova zelingradskih, kao atraktivni turistički dodatak cjelokupnom programu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije