Čekalo se više od 17 godina: U Ivanovcu otvorena sportska dvorana

Prvog dana nove školske godine, u Ivanovcu je održana svečanost otvaranja novoizgrađene školske sportske dvorane. Riječ je o objektu na sjeverozapadnom dijelu parcele na kojoj se nalazi škola,vrijednom više od 11 miljuna kuna, veličine je 45,20 x 29,60 metara. Ukupne je površine 1.360 četvornih metara, a sa školom je povezana spojnim hodnikom. Osim dvorane, tu su i dva aneksa u kojima se nalaze pomoćni sadržaji, poput svlačionica i WC-a.

Od same ideje do realizacije ovog vrijednog objekta prošlo je više od deset godina, kazao je prigodom svečanosti čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Ivanovec je sa svojih 2 i pol tisuće stanovnika sigurno trebao ovu dvoranu, jer će se koristiti i za potrebe građana i udruga koje djeluju na ovom području. Ovo je samo jedna od velikih investicija koji provodimo na području mjesnih odbora, dakle ne gradi se samo u Čakovcu, već u svakom dijelu grada.

Želimo komunalni standard koji imaju stanovnici, ujednačiti na cijelom gradskom području,istaknuo je Kovač. Ova dvorana je morala biti izgrađene puno prije, ali država nije imala sluha pa se Čakovec i kreditno zadužio da bi je završio.

Osam milijuna kuna osigurano je preko kredita poslovne banke, dok se ostatak pokriva iz decentraliziranih sredstava. Ovo je jedini kapitalni projekt u Međimurskoj županiji koji je započet i završen u jednom četverogodišnjem političkom mandatu, a vezan je uz školstvo. U dvorani nedostaju koševi i sprave, nastavlja Kovač ali kroz tjedan, dva, dobavljač, čakovečka tvrtka ‘Brid Extra’ i to će riješiti.

Na svečanosti otvorenja nove sportske dvorane u Ivanovcu bio je i zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak, koji je također izrazio zadovoljstvo. -Ova dvorana je dokaz da zajedničkim naporima lokalne samouprave i nacionale vlasti ovakvi projekti mogu uspjeti unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, kazao je Šlezak. Zamjenik ministra iskoristio je ovu prigodu kako bi svim učenicima , ne samo u Ivanovcu već diljem Međimurja poželio što više uspjeha u novoj školskoj godini.

Do sada su djeca, polaznici OŠ Ivanovec škole na tjelesni odgoj trčala u bivši ‘Zadružni dom’ po svakakvom vremenu

– Ovo je jedan poseban osjećaj, kada shvatite da i naša djeca od danas imaju ‘sportski krov nad glavom’, kazala je ravnateljica škole Palmina Novak. Ovo su prosvjetni standardi 21. stoljeća, tako da dvorana samo može biti poticaj učenicima za postizanje još kvalitetnijih rezultata.

Osim za tjelesni odgoj, dvorana će se koristiti i za ostale manifestacije u organizaciji škole, ali vrata će biti otvorena i za članove mnogobrojnih udruga koje djeluju u Ivanovcu kao i za rekreativce, ne samo s područja grada već i cijele županije. Dvoranu, koju su do posljednjeg mjesta ispunili brojni mještani Ivanovca, učenici škole i nastavnici te mnogobrojni gosti, svečano su otvorili čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, dječji gradonačelnik Lovro Horvat, inače učenik osnovne škole Ivanovec i ravnateljica škole Palmina Novak.

U kulturno umjetničkom djelu progranma pak su sudjelovali mali školski folkloraši i vokalna skupina učiteljica. Novu školsku sportsku dvoranu blagoslovio je tamošnji župnik vlč. Danijel Bistrović.

Inače, školu u Ivanovcu trenutno polazi 226 učenika, a nakon dvije godine smanjivanja broja učenika, jučer je u prvi razred krenulo više djece nego lani. Nova dvorana sigurno će pridonijeti tome da roditelji iz Ivanovca i Štefanca djecu u većem broju upisuju u matičnu školu.

Od osnovnoškolske obrazovne infrastrukture u Čakovcu je u planu gradnja školske dvorane u Kuršancu, nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje, 4. osnovna škola, te dovršetak obnove postojećih objekata na način da sve one imaju uvjete za jednosmjensku nastavu, produženi boravak te velik broj izvannastavnih aktivnosti koje našoj djeci omogućavaju stjecanje novih znanja i vještina. Nakon otvaranja održan je i prigodni malonogometni turnir na kojem su sudjelovale momčadi škole, Mjesnog odbora, čakovečke Gradske uprave te ekipa novinara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije