Čakovečko Gradsko vijeće o rebalansu proračuna, udžbenicima i produženom boravku

Čakovečko Gradsko vijeće održalo je 19. sjednicu, uoči koje je već uobičajeno gradonačelnik Stjepan Kovač izdvojio nekoliko najzanimljivijih točki dnevnog reda. Prva od njih bila je vezana uz rebalans gradskog proračuna. – I sami ste upoznati, kazao je tako Kovač, da je Čakovcu u tijeku rekonstrukcija kanalizacije zbog koje je rebalansom u proračun potrebno uvrstiti kredit koji će Grad uzeti za započete radove, odnosno za sanaciju prometnica nakon završetka radova. Isto tako povećana je stavka prihoda zbog toga što se namjeravaju prodati određene nekretnine i zemljišta što će se ostvariti najvjerojatnije do kraja ove godine.

Tu je i Strategija razvoja Čakovca, nastavlja Kovač, odnosno donošenje strateškog dokumenta prema kojem će se vidjeti u kojem će se pravcu Grad razvijati i kako bi mogli određene projekte aplicirati na EU Fondove. To su prije svega Centar za odgoji i obrazovanje, sjeverna obilaznica Čakovca, vanjski bazeni, te Sportski dom i gospodarska zona u Ivanovcu, s obzirom na to da se grad praktično nema više kamo širiti.

Stoga želimo, kaže čakovečki gradonačelnik, urediti tu zonu u Ivanovcu, kao i još nekoliko njih u okolici Čakovca, kako bi investitori imali kamo doći i ulagati.

Nastavlja se sufinanciranje udžbenika i produženog boravka djece u osnovnim školama

Već niz godina Grad Čakovec iz svojeg proračuna financira produženi boravak u osnovnim školama na svojem području, to će se nastaviti i dalje, poručio je gradonačelnik. – Cijena ostaje ista, odnosno početna je 600 kuna, a u ovom trenutku Grad Čakovec sufinancira 124 učenika.

Obitelj s više djece za svako sljedeće dijete na boravku ima određeni popust. Pomoć će se nastaviti i u sufinanciranju udžbenika, projektu koji Grad Čakovec već par godina provodi u suradnji s Međimurskom županijom.

Govoreći o projektu izgradnje školske sportske dvorane u Ivanovcu gradonačelnik je istaknuo kako je on pri samom kraju. – Prije početka nove školske godine dvorana bi morala biti završena,odnosno slijedi postavljanje parketa, dok će se sportski rekviziti nabaviti i postaviti tijekom iduće godine, završio je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije