Počelo uređivanje bivšeg Časničkog doma za potrebe Knjižnice Nikola Zrinski

Na objektu bivšeg Časničkog doma u Čakovcu u tijeku su građevinski radovi. Sanira se krovište, postavlja izolacija, odnosno uređuju se tavanski prostori. Riječ je o objektu u kojem će biti smješten dio Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec. Ove radove financira grad Čakovec, a potom bi se, prema ugovoru, trebala uključiti i Međimurska županija s uređenjem unutrašnjosti objekta, kaže ravnateljica čakovečke Knjižnice profesorica Ljiljana Križan.

Dovršetkom investicije u te prostore preselili bi se dječji odjel i igraonica Knjižnice, a na toj lokaciji (u prizemlju) uz spomenuti dječji odjel bit će i novi sadržaji, studijski i odjel za mlade te multimedijalna dvorana za radionice, susrete i edukaciju. Novi prostor omogućit će i nove sadržaje za svu populaciju, smatra ravnateljica čakovečke knjižnice, s obzirom na to da je svima vidljivo kako je naš sadašnji prostor skučen i da su nam neki novi, kao recimo taj studijski odjel zaista potrebni. Naime, u Čakovcu djeluju Učiteljski fakultet i Međimursko veleučilište, svake godine sve veći je broj studenata i srednjoškolaca, kojima je upravo studijski odjel neizmjerno potreban za njihov rad.

Samim time što ćemo proširiti knjižnicu i iz ovog dosadašnjeg prostora maknuti dječji odjel i igraonicu, moći ćemo malo proširiti i ovaj prostor za odrasle, odnosno upotpuniti ga s kutkom za slijepe i slabovidne osobe. U planu je i uređenje zavičajnog odjela na kojem će se moći proučavati zavičajna građa, a sve to obogatiti će i proširiti ponudu Knjižnice.

Iako je, zbog financijske situacije teško prognozirati kada će to sve zaživjeti, nastavlja Križan, nadamo se kako bi to možda moglo biti gotovo do Mjeseca knjige ili kraja tekuće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije