Uspješan čakovečki Sajam cvijeća i Festival jagoda

>> Dani Grada Čakovca – Festival cvijeća i Sajam jagoda (Petak, 27.5.2016.)

Nakon jutarnje budnice čakovečkog Gradskog puhačkog orkestra i nastupa Čakovečkih mažoretkinja u subotu je u prijepodnevnim satima slijedilo otvorenje Sajma cvijeća i 1. festivala jagoda u Čakovcu. Sajam cvijeća ove je godine prema riječima voditeljice Turističkog ureda Grada Čakovca Boške Ban Vlahek okupio rekordnih 60 izlagača koji su predstavili svoje proizvode.

Prema komentarima prolaznika i posjetitelja, subotnje jutro izgledalo je kao da je na vrata Čakovca stiglo ‘malo Porcijunkulovo’, što je samo dokaz da su ljudi prepoznali ovu manifestaciju i došli podržati ono čime se bavimo i što je naš cilj, a to je dovesti ljude u Čakovec i pružiti im nekakve nove zanimljive sadržaje, ističe Ban Vlahek.

Jagode su voće koje nas prvo razveseli tijekom proljeća

Festival jagoda zamišljen je kao gastronomska manifestacija namijenjena svim sladokuscima i obožavateljima tog iznimno ukusnog i za oko ugodnog voća.

Ovaj čakovečki , održan po prvi put, bio je uspješan s obzirom na to da se usporedo i u Prelogu održava već tradicionalni festival ovog ukusnog i zdravog voća, kazala je voditeljica Turističkog ureda . Želja nam je da i naš festival postane tradicija na kojoj će iz godine u godinu dolaziti sve više izlagača s finim i slatkim jagodama,što će zapravo biti i sam uvod u također bogata ljetna događanja u Čakovcu, koja zasigurno kulminiraju manifestacijom Porcijunkulovo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije