FOTO: Održano natjecanje VZG Čakovca za mladež i pomladak

>> FOTO: Održano natjecanje VZG Čakovca za mladež i pomladak

Idealno subotnje vrijeme bilo je rezervirano za natjecanje najmlađih vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Čakovca te njihovih gostiju. Savršen nogometni teren, odlična pripremljenost staza u Pribislavcu osim 40 natjecateljskih ekipa bio je melem za oči mnogobrojnih navijača, roditelja i uglednih ljudi iz političkog i kulturnog života.

Bila je ovo samo provjera pred veliko županijsko natjecanje narednog vikenda gdje je domaćin DVD Palinovec. Ali kako je bilo riječi zamjenika gradonačelnika grada Čakovca, ujedno i potpredsjednika HVZ-a Maria Medveda na samom proglašenju da prve tri plasirane ekipe u kategorijama mladeži imaju pravo biti u Kampu HVZ-a u Fažani veselju djece nije bilo kraja.

Nedostižni mališani DVD-a Kuršanec

U kategoriji podmlatka gdje pravo nastupa imaju mališani rođeni od 6 do 12 godina nastupilo je 15 ekipa u muškoj i 1 ekipa u ženskoj kategoriji. U ženskoj kategoriji bez konkurencije ekipa DVD-a Novo Selo na Dravi skupila je ukupno 363,80 bodova. U kategoriji podmlatka muški konkurencija je bila iznimno jaka i izjednačena.

No, kako biva već nekoliko godina unatrag mališani DVD-a Kuršanca ne ispuštaju vodeće mjesto već i ove godine potvrdili svoj uspješan rad sa osvojenih ukupno 411,93 bodova. Iznimno gusto i napeto je bilo za sljedeća postolja, u svega nekoliko tisućinki razmaka. Ipak, najviše sreće su imale ekipe DVD-a Šenkovec na drugom mjesto i DVD-a Knezovec na trećem mjestu.

Šandorovec i Mačkovec uzeli titule najboljih

U kategoriji mladeži žene nastupilo je ukupno 7 ekipa, a iznimnu spremnost i dobru uvježbanost prikazale su mnogobrojne ekipe. Sa osvojenih 1051,21 bod prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Šandorovec 1 koje su konkurenciju ostavile daleko iza sebe. Na drugo mjesto plasirala se ekipa DVD-a Kuršanec sa osvojenih 1039,57 bodova. Pomalo iznenađujuće, ali gledajuću u globalu i nije iznenađenje pošto društvo dugi niz godina radi i uvježbava svoju mladež od najmanje dobne granice. Treće mjesto pripalo je ekipi DVD-a Mačkovec sa osvojenih 1037,84 bodova.

Jedna od najvećih ”borbi” odvijala se u kategoriji mladeži muški gdje je konkurencija iz godine u godina sve jača i neizvjesna. Nastupilo je 12 ekipa, a DVD Mačkovec sa 1057,63 bodova zauzeo je odlično 1. mjesto. Na drugom mjestu smjestila se ekipa DVD Krištanovec, tzv. ”Gromovi” koji su u odličnoj formi i najavljuju žestoki obračun na narednom županijskom natjecanju gdje bude konkurencija još žešća i zgusnuta. No, na ovom natjecanju gromovima je za vrat ”puhala” ekipa DVD-a Savska Ves koja je zauzela 3. mjesto, a ništa daleko nije bila niti ekipa DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane na nepopularnom 4. mjestu koji će vjerojatno pokušati popraviti malu dekoncentraciju na natjecanju u Pribislavcu.

Nastupile su i ekipe ”gosti” koje su bile iz DVD-a Mali Mihaljevec, DVD Zasadbreg i DVD Lopatinec. Pehare i medalje za sve natjecatelje podijelili su zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić, predsjednik VZG Čakovca Mario Medved, predsjednik savjeta Vatrogasne mladeži VZMŽ Hrvoje Novaković, tajnik VZMŽ Dragutin Trupković i načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije