Bicikli pod Nikolinom paskom: Prilog sigurnosti u gradu Čakovcu

Od petka 8. travnja u Čakovcu je u funkciji je posebno uređeno posebno parkiralište za bicikle gdje se oni nalaze pod nadzorom. Da podsjetimo, ono se nalazi na dijelu parkirališta kod bivšeg MTČ-a.

Parkiralište za bicikle se ne naplaćuje. Kod nekih namjernika dolazi do zabune kada kod toga spremišta vide ljude s blokovima. – Blokovi su samo evidencija o ostavljenom biciklu da kojim slučajem ne bi došlo do zamjene, zabune ili neke druge nedozvoljene rabote – rekao nam je službujući djelatnik Grada Čakovca Nikola Stanivuković.

Bilo je to u njegovoj smjeni u utorak 19. travnja u popodnevnim satima. Izmjenjuju se dva čuvara. Jedan radi od 7 do 13, a drugi od 13 do 19 sati. Ova hvalevrijedna lokacija je uređena na poticaj Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, a ponukano pritužbama građana o dosadašnjim krađama bicikla koji su se ovdje ostavljali bez nadzora.

Novoizgrađeno parkiralište je ograđeno, postavljeno je osam klasičnih stalaka za bicikle, a naknadno će se postaviti i stalci koji omogućuju okomito parkiranje bicikala. U planu je osvjetljavanje cjelokupnog parkirališta kod bivšeg MTČ-a, pa tako i ovog novouređenog dijela. Ovo parkiralište ići će u prilog smanjenja negativnih pokazatelja o Čakovcu kao najnesigurnijem gradu u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije