FOTO: Uskrsna rapsodija u gradskom središtu

>> FOTO: Uskrsna rapsodija u gradskom središtu

Otvorena vrata davaju kioska, koje je iznajmila Udruga žena za očuvanje tradicije i kuluturne bašatine Zlatne Ruke Čakovca, u središtu grada kao na dlanu nude čarobnim rukama izrađene rukotvorine koje ovoga puta “mirišu” na Uskrs.

Poduži bi bio spisak onog što kriju ove dvije kućice čija su vrata svakodnevno, još ovaj tjedan, otvorena od 9 do 13 sati. Kao prodavačice ovdje dežuraju: Nada Veseli, Katarina Gašparić, Verica Jančec, Marija Crnčec, Ana Kolarić, Katica Ujlaki i najstarija Jelena Hranilović kojoj je 86 godina.

Kažu kako im je žao što uskršnju dekoraciju, punu plastike, ljudi kupuju u velikim trgovačkim centrima, a to je toliko da kupe, a ne znaju koliko je topline utkano u svaki rad. Ovo očaravajuće ozračje su svojim dolaskom uveličale blizanke, Nataša i Ivona koje je mama Ivona Kozjak izvela u uskršnji “šoping”.

Ponuđeno im je toliko toga lijepoga da su djevojčice ostale zatečene i neodlučne. Dugo su birale, mama ih je pomno slušala i, mama, kao mama, nije mogla odbiti njihovim željama. Doduše, i ona je našla nešto za svoju dušu… Zahvaljujući Zlatnim rukama, kuća Kozjakovih su Savskoj Vesi imat će poseban, topli uskršnji ugođaj…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije