Međimurju najviše nagrada i posebna povelja za ruralni turizam

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, jedinstveni godišnji nacionalni projekt nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a), poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja, svečano je obilježen dodjelom priznanja za 40 najboljih seoskih domaćinstava, u organizaciji udruge Klub članova ‘Selo’ (KČS) i HF Eko Etno grupe, koje su to nagrađivanje ove godine proveli u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK).

Na ovogodišnji natječaj za “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” stiglo je ukupno 120 prijava. Također, osam prijava za ruralni turizam stiglo je na natječaj Hrvatske gospodarske komore “Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku” u kategorijama Obiteljski smještaj i Okusi Hrvatske te je Klub članova “Selo” ocijenio i njih kao i sve ostale prijavljene.

Na svečanosti uručenja nagrada u Oris kući arhitekture u Zagrebu mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Kluba članova “Selo”, začetnica i organizatorica tog projekta, istaknula je važnost seoskog turizma u ukupnoj turističkoj ponudi s naglaskom na sve promišljeniji razvoj tog turizma i sve veću ponudu te zadovoljstvo brojem prijavljenih koji dolaze iz 12 hrvatskih županija.

Nagrađeno je njih 39 u šest kategorija (Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija i Vinski turizam). U svim kategorijama dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane povelje te posebne nagrade i priznanja.

Međimurska županija dobila je posebnu povelju s obzirom na najviše nagrada.

Kategorija – Turistička seljačka obiteljska gospodarstva
Posebno priznanje za turističku interpretaciju proizvodnje i korištenja meda dobio jeMedeni vrt – kušaonica meda, OPG Tatjana Šardi iz Črečana.

Kategorija – Poduzetnici u ruralnom turizmu
Posebno priznanje za spoj autohtonih sirovina i moderne primjene uručeno je tvrtki Poljoposavec d.o.o. iz Dunjkovca.

Kategorija – Ruralno – turistički projekti
Drugo mjesto i srebrna povelja pripala jeGornjem Međimurju, Rudiju Gruli i TZ Međimurske županije.

Kategorija – Tradicijska ruralna gastronomija
Prvo mjesto i zlatna povelja pripala je Restoranu Trebotz – Vinogradarstvo i podrumarstvo Jakopić iz Orehovčaka.

Kategorija – Vinski turizam
Brončanu medalju za treće mjesto pripalo je Izletištu vinska kuća Hažić iz Svetog Martina na Muri.

Popis svih nagrađenih pogledajte na stranicama Ministarstva turizma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije