Pjenušcu vinske kuće Dvanajščak – Kozol najbolje ocjene u Zagrebu

>> Pjenušcu vinske kuće Dvanajščak – Kozol najbolje ocjene u Zagrebu

Deset godina za redom nema prikladnijih riječi od atributa najmoćniji, najraskošniji i najelegantniji eno-gastro festival u državi. Okupio je vrhunsku kvalitetu hrvatske te svjetske vinske i gastro scene.

U desetak luksuznih festivalskih dvorana na 2.500 m2 predstavilo se više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz EU i zemalja našeg okruženja. Ostale dijelove svijeta zastupali su uvoznici. Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrane.

Vinocom su autentične i uvijek atraktivne prezentacije i degustacije vina, sljubljivanje vina i jela, suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovnjake, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i sve pasionirane poznavatelje vina i hrane. Ipak, iznad svega je nevjerojatno prijateljska, gospodska i ležerna atmosfera obavijena mirisima, okusima, ostvarenjima i uspjesima.

Ta je rečenica najsmislenija definicija festivala ispred kojega, iznad, pored i duboko u stoje osnivač prof. Ivan Dropuljić i pomagači. Dakako, kušalo se i najbolje iz Međimurja. Nastupile su vinarije Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Jakopić, Kocijan, Boris Novak, Podrumi Štrigova i Štampar.

U kontekstu festivala eminentni suci Kluba “Vinske Zvijezde” za najbolji od svih ocijenjenih hrvatskih pjenušaca proglasili su pjenušac DK PLEMENITA, brut rose, međimurske vinske kuće Dvanajščak-Kozol.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije