FOTO: Međimurski Eden u Istri

Minulih tjedana u Hrvatskoj i susjedstvu nosi se QM. ‘Kvaliteta Međimurje’ u fokusu je turističke, a osobito gastronomske i vinske senzorike. Visoka priznanja i uspjesi dolaze iz Ormoža, Solina, Svetvinčenta i Zagreba.

Destinacija Gornje Međimurje zadovoljila je najstrože kriterije europskih standarda za dodjelu oznake odličnosti Eden u sezoni 2014./2015. zbog čega je Hrvatska Turistička Zajednica odlučila 20.11.2015. u Svetvinčentu organizirati važnu radionicu članova nacionalne EDEN mreže na temu ‘Turizam i lokalna gastronomija’.

O iskustvima Međimurja u korištenju EDEN brenda u razvoju i promociji destinacije govorio je Rudi Grula, voditelj Turističke zajednice Međimurske županije, dobitnik prestižne nagrade Europske federacije turističkih novinara za izniman doprinos razvoju turizma kontinentalne Hrvatske.

Službeni radni dio svih programa održao se u Kaštelu Morosini Grimani, a svečani objed za turističke lidere Hrvatske u susjednim Smoljancima, u Stanciji 1904. koja je prošlogodišnji dobitnik elitnog priznanja EDEN.

Koncept i pripremu međimurskog objeda u stanciji Međimurska turistička zajednica je povjerila masterchefu Marku Palfiju i timu street food restorana Mundoaka iz Zagreba.

Mundoaka i američki ulagači Tomm Novak i Jimi Pierre Antoine doskora otvaraju restoran u Čakovcu, a upravo u međimurcu Marku Palfiju vide frontmena čakovečkog restorana u ulozi gurua autohtonih namirnica Međimurja.

Vinski sadržaj objeda kroz sljedove, moderiranje i fotografsko bilježenje izuzetno uspjelog dana i gala svečanosti u stanciji TZ MŽ je povjerila agenciji Reci Da iz Čakovca.

>>> Pogledajte veliku galeriju fotografija klikom ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije