EGTC ‘Regija Mura’ primila u članstvo općine Sveta Marija i Legrad

U ponedjeljak, 16. studenog u mađarskom Serdahelju održana je skupština Europske grupacije za teritorijalnu suradnju ‘Regija Mura’ na kojoj je predsjednik i privremeni direktor grupacije Mario Moharić podnio izvještaj o radu u proteklom razdoblju.

Tako je navedeno da je završen postupak registracije grupacije pri nadležnim institucijama, te da je otvoren poslovni račun grupacije u OTP banci. Predsjednik grupacije Mario Moharić i zamjenik Ištvan Tišljer posjetili su Ministarstvo vanjskih poslova u Budimpešti, Odjel Europskih grupacija za teritorijalnu suradnju gdje je dogovoreno da će Ministarstvo vanjskih poslova kontaktirati sva ministarstva i dostaviti termine i natječaje koji će se raspisivati u narednom vremenu a koji će biti vezani uz europsku grupaciju za teritorijalnu suradnju.

Na skupštini su u članstvo primljena dva nova člana i to općina Sveta Marija i općina Legrad. Prihvaćen je prijedlog o izradi strategije Europske grupacije za teritorijalnu suradnju. Konzultantska kuća koja će raditi na strategiji je iz Budimpešte a ugovorena cijena iznositi će 10.000,00 eura s rokom izrade do kraja trećeg mjeseca 2016. godine. Strategija će biti temeljni dokument za prijavu na sve natječaje u okviru europskih fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije