Danas, 17. studenog 2015. čakovečko Agromeđimurje – Podrum Štrigova pobire posljednje grozdove ovogodišnje berbe grožđa i na najljepši mogući način zaokružuje jednu od najljepših priča u svojoj novijoj povijesti.
Vrijedni radnici Podruma Štrigova predvođeni Alenom Zadravcem, novim voditeljem vinogradarske proizvodnje beru prosušene bobice traminca, graševine i moslavca koje zadovoljavaju sve kriterije izborne berbe. Zadravec kaže kako je izuzetno zadovoljan bobicama u kojima se nalazi preko 154 oechsla sladora koje odmah idu na prešanje i posebno odabrane bačve u štrigovskom podrumu.
Više nego zadovoljan berbom je Tomislav Pavlešić, novi upravitelj podruma i enolog, posebno zato što je njemu ovo prva ovakva berba u Štrigovi.
– Istina, meni i cijeloj novoj ekipi ovo je prva izborna berba prosušenih bobica u Agromeđimurju – Podrumu Štrigova i naravno da sam pun ushićenja i očekivanja, bez obzira što u podrumarstvu i enologiji imam bogato iskustvo iz Riječkih podruma i vinograda. Grožđe je zaista vrlo kvalitetno i vjerujem kako će isto takvo biti i vino koje će dozrijevati najmanje godinu dana i zatim se kao predikat plasirati na probrano i zahtjevno tržište.
Svjestan sam da vino nije dobro ako ja to kažem, nego je dobro kada to kaže tržište i konzumenti, međutim siguran sam da će kakvoća biti vrhunska. Ovo je za sve nas novost i određeni rizik, ali bez toga se ne može. Vina Podruma Štrigova nose novu sliku, novu dimenziju spoja tradicije, iskustva i enološke struke i mogu ponosno kazati da su potrošači pozitivno reagirali, optimističan i zadovoljan je Pavlešić, čije se enološko iskustvo već prepoznaje u novim štrigovskim vinima.
Rukovoditelj Podruma Štrigova, Mihael Frančić, vrlo je zadovoljan načinom rada nove ekipe koju je oformio, a prvi rezultati vide se već u vinima lanjske, a posebno ovogodišnje berbe. Kaže kako je tržište ‘žedno’ vina 2015. a ona su jedna od najboljih do sada. Muškat otonel tu prednjači, ali i druga vina prate njegov uspon prema zadovoljavanju potrošača koji iznova traže vina Agromeđimurja – Podrum Štrigova, a vina iz danas pobranog grožđa pit će se za doček Nove 2017. godine.