FOTO: U Nedelišću otvoreni 9. po redu MESAP Jesen

>> FOTO: U Nedelišću tvoren 9. po redu MESAP Jesen

Tradicionalna sajamska priredba MESAP Jesen koja predstavlja gospodarstvenike i udruge iz nekoliko gospodarskih grana, poljoprivrede i prehrane, obnovljivih izvora energije, moderne gradnje i projektiranja, komunalne opreme i hortikulturnog uređenja te ekologije i zdrave prehrane otvorila je ponovo svoja vrata. Ovogodišnju manifestaciju, sada već 9. po redu, otvorio je zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović .

Tom prigodom Vidović je istaknuo značaj održavanja ovog, ali i sličnih sajmova kao pomoć pri sklapanju novih poslova i poslovnih kontakata. Smatram da je na tržištu možda premalo informacija posebno vezanih za poljoprivredni sektor, tako da su sajmovi jedinstvena prilika kako bi se upravo važne informacije razmijenile. -Stoga,kazao je zamjenik župana, smatram da je dobra informacija važna kako bi se pravodobno mogao ostvariti dobar projekt, njegovo kandidiranje, jer prvenstveno to može napraviti pozitivne pomake u razvoju poljoprivrednog sektora.

Mesap ima i veliki gospodarski značaj i za samu Općinu Nedelišće smatra općinski načelnik Darko Dania. Danas ovdje imao oko sedamdesetak izlagača, gdje posebno moram istaknuti naše prijatelje iz doline Neretve i Cetinske krajine, kazao je Dania. To je jedna nova poveznica između Grada Sinja, Općine Nedelišće i Međimurske županije, odnosno naših LAG-ova. Sam njihov dolazak na sajam je početak dobre suradnje s obzirom na to da uskoro pripremamo i nekakve zajedničke projekte.

Prošle godine za Mesap Jesen vlado je veliki interes izlagača, slična situacija je i ove godine, potvrdio je direktor sajma Vitomir Kirić. – Ove godine smo malo suzili prostore za prolaz, tako da svi izlagači dobiju svoje kvalitetno izložbeno mjesto. Treba spomenuti, da ako se pogleda broj izlagača u odnosu na prošlu godinu, da ih je petero manje, ali po površinama izlagačkog prostora je to puno više.

Izlagači su većinom iz Hrvatske, a ima ih nekoliko iz Slovenije. Kada je riječ o našoj zemlji, zastupljenost izlagača je gotovo iz svih krajeva, tako da su stigli i oni iz Slavonije, Rijeke, Cetinske krajine, što je samo dokaza da se za Mesap Jesen čuje kao za mjesto dobrog sajmovanja, zbog čega možemo izraziti veliko zadovoljstvo. Ulaz na sajam je besplatan.

Međimurski sajam poduzetništva, osim mnoštva prehrambenih proizvoda i tehnološke opreme, posjetiteljima nudi i brojna popratna događanja, s toga u nastavku donosimo kompletni sajamski program:

Program ovogodišnjeg MESAP-a Jesen 2015

14. 11. ( subota )

14.00 – 15.00 h – Kulinarski šou ( cooking show )
15.00 – 18.00 h – Radionica Lokalne akcijske grupe ” Međimurski doli i bregi “
a ) Uloga LAG-a u ruralnom razvoju kroz IPARD i Program ruralnog razvoja 2014.-2020.
b ) Strateško planiranje za lokalne akcijske grupe i proces izrade lokalne razvojne strategije ( REDEA )
c ) Predstavljanje Mjere 6 Programa ruralnog razvoja ” Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja ” s naglaskom na Podmjeru 6.1. ( Ljiljana Kocen , Savjetodavna služba )
d ) Koraci do ” Eko znaka ” ( Natalija Peter-Hunjadi, Savjetodavna služba )
e ) Višestruka sukladnost ( Suzana Pajić , Savjetodavna služba )
15.00 – 17.00 h – Tamburaški sastav ” Svirci “

15.11. ( nedjelja )
08.00 – 12.00 h – Natjecanje lovačkih društava u pripremanju lovačkog gulaša
13.30 – 14.00 h – Proglašenje rezultata natjecanja
14.00 – 15.00 h – Kulinarski šou ( cooking show )
15.00 – 16.30 h – Nastup Seljačke sloge Nedelišće i njihovih gostiju

Radno vrijeme sajma :
14.11. ( subota ) – 10.00 do 19.00 h
15.11. ( nedjelja ) – 10.00 do 18.00 h

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije