Vinarija Cmrečnjak: Slovenci se zaljubili u biser, Hrvati kliču rizvancu

Vinarija obitelji Cmrečnjak iz Svetog Urbana, nastavlja osvajati slovensko tržište, jer nakon sjajnih uspjeha u Gornjoj Radgoni i Ljubljani, sada je osvojen i Ormož. U Ormožu, Slovenci i Slovenke su se zaljubili u ‘Urbanski biser’ kojeg su toliko uzljubili da su ga proglasili ‘najšpricerom u regiji’.

Što je toliko uzbudljivog u ‘Urbanskom biserom’ pitamo mladog Marka, prvog čovjeka u obiteljskom podrumu?

– Urbanski biser krase svježina, skladan omjer šećera, kiselina i ostatka šećera. To znači da vino sadrži 11% alkohola, 7% kiselina i 4 grama ostatka šećera, što vino čini upravo onakvim kako ga mi međimurski vinari želimo imati, dakle srednjih alkohola i korektne kiseline, te ovakvo vino skupa s mineralnom vodom čini izvrstan ‘špricer’ ili ‘gemišt’. Konačno ako su Slovenci i Slovenke kazali da smo najbolji, onda to treba cijeniti, zadovoljno odgovara Marko.

Hrvatice i Hrvati pak kliču i bajke pričaju o mladom rizvancu, kojeg predstavlja mlada Petra, u obitelji zadužena za komercijalne poslove.

– Riječ je o rizvancu berbe 2015. godine koje sadrži 11% alkohola, a krasi ga izuzetna svježina, što konzumenti prepoznaju i cijene. Vino je zelenkasto-žute boje što je karakteristika mladih vina. Pije se uz lagana jela, bijelo meso, tjesteninu i piletinu, opisuje ovo vino kojeg vole i mladi i stariji, Petra, sretna što se u obiteljskom podrumu nastavlja priča o vinima koja osvajaju inozemna i domaća sve probirljivina tržišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije