Pre-kom otvara sortirnicu korisnog otpada vrijednu 3,7 milijuna kuna

Za 3. studenoga Pre-kom je najavio službeno otvorenje sortirnice korisnog otpada u koja je izgrađena u Gospodarskoj zoni Sjever u Prelogu.

Grad Prelog i donje Međimurje u prvih 8 mjeseci ove godine odvojeno je skupilo i obradilo 47,12% otpada što je više od prosjeka Europske Unije koji iznosi 43%.

– Sav odvojeno sakupljeni otpad obrađujemo, dok biorazgradivi otpad i oporabljujemo u našim građevinama za gospodarenje otpadom (reciklažno dvorište, skladište otpada, kompostana i sortirnica) – kažu u Pre-komu.

Sortirnicu je u cijelosti izgradila i opremila tvrtka Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, a posao je dobila putem javnog natječaja. Sukladno okončanoj situaciji cijena izgradnje, opremanje sortirnice i stručni nadzor iznose 3.673.882,81 kunu sa PDV-om, a sa 80% bespovratnih sredstava izgradnju sortirnice korisnog otpada pokriva Fond za zaštitu okoliša, a što iznosi 2.939.106,25 kuna.

Kapacitet sortirnice iznosi 1200 tona godišnje, a u jednoj smjeni na dvije linije za sortiranje može raditi do 15 radnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije