Gornje Međimurje zasluženo dobilo titulu Europska destinacija izvrsnosti

Protekla dva dana u Poreču su održani Dani Hrvatskog turizma 2015., na kojima je najljepši trenutak bio dodjeljivanje priznanja najboljim i najuspješnijim turističkim subjektima, zajednicama i pojedincima.

Među najuspješnijima bili su i međimurski turistički djelatnici koji su primili čak četiri (4) priznanja u nekoliko kategorija, a o čemu smo pisali u četvrtak.

Tako je projekt Gornje Međimurje dobio Priznanje Europska destinacija izvrsnosti koje je međimurskom županu Matiji Posavcu uručila potpredsjednica Hrvatske Vlade Milanka Opačić.

Franjo Makovec, predsjednik Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri dobio je Priznanje ‘Antun Štifanić’ za izniman doprinos u turizmu Republike Hrvatske.

Tatjana Hažić iz Jurovčaka dobila je Priznanje ‘Domaćin turističkog seljačkog domaćinstva‘, dok su Terme Sveti Martin dobile Priznaje ‘Finalist u kategoriji održivi turizam’, koje je primio Branimir Blajić, direktor.

Brojni ministri čestitali su međimurskim turističkim djelatnicima koji su ponosni na priznanja kao i na ostvarene uspjehe u turizmu, koji postaje sve značajnija i dominantnija grana međimurskog i hrvatskog gospodarstva. Župan Matija Posavec, ponosan je na međimurski turizam, turističke projekte i djelatnike te najavljuje novi uzlet u turizmu.

Da je turizam u Hrvatskoj iz godine u godinu sve uspješniji i značajniji na dodjeli priznanja u Športskoj dvorani Žatika u Poreču, naglasili su hrvatski ministar turizma Darko Lorencin i potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Na Danima Hrvatskog turizma iz Međimurja su još nazočili zamjenica župana Sandra Herman, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, Rudi Grula, voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije, istaknuti županijski i općinski turistički djelatnici te novinari.

U sklopu Dana hrvatskog turizma u Poreču održano je više radionica i stručnih skupova i susreta čelnih ljudi svih turističkih zajednica, kao i zajednička večera i druženja svih sudionika, na kojoj je ustvrđeno kako je turizma bogatstvo i budućnost Hrvatske i to kako na moru tako i na kopnu i to svih 365 dana u godini. Međimurska županija pokazuje da pripada eliti hrvatskog turizma za što je primila narečena priznanja i brojne pohvale hrvatskih ministara i turističkih djelatnika i medija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije