Slovenska Zlatna odličja Cmrečnjakovim vinima

Zvuči pomalo nevjerojatno da vina iz Hrvatske, a poglavito iz malog Međimurja na izložbama i sajmovima u Sloveniji dobiju odličje bilo koje boje. A kada se govori o najsjajnijim odličjima onda je to pravo čudo, pravi podvig.

Upravo čudesne uspjehe u Sloveniji ostvarila su vina iz podruma Obitelji Cmrečnjak iz Svetog Urbana.

Na Otvorenom državnom ocjenjivanju vina, Vino Slovenija – Gornja Radgona 2015. u zaista žestokoj konkurenciji, Cmrečnjakovo vino Sauvignon berba 2014. osvojilo je Zlatno medalju.

– Radi se o vinu iz klasične berbe koje sadrži 11% alkohola, kojega krasi izuzetno lijepa zlatno žuta boja, sortna prepoznatljivost i svježina. U primjeru ovog vina do izražaja je došlo podrumarstvo i sva ulaganja u podrumarsku tehnologiju su se isplatila Svakogtrenutka s vino u podrumu je netko od nas, a najviše sin Marko koji postaje pravi podrumar, govori sretan, zadovoljan i ponosan Rajko Cmrečnjak, glava obitelji i iskusan vinogradari vinar.

Na sajmu vina Vino Slovenija – Ljubljana 2015. u još žešćoj konkurenciji nego je to bilo u Gornjoj Radgoni, Cmrečnjakovo vino

Ledena berba 2012. osvojilo je Zlatno medalju, a samo nijanse su ovo vino dijelile od šampionskog naslova.

– Ovo vino je graševina koja sadrži 11,9 % alkohola, spada u san vrh predikatni vina. Slatko je i sadrži 180 grama šećera na litru, akod berbe grožđe je imalo fantastičnih 193 Oechsla.

Ovog trenutka je odlično, ali za desetak godina biti će bajkovito, a u podrumu ćemo skrbiti da tako i bude, naglašava Marko Cmrečnjak, mladić koji već sada spada u vrh međimurskog podrumarstva i vinarstva.

Cmrečnjakovi se nadaju kako će u ovoj fantastičnoj godini, biti izbornih berbi iz kojih će nastati vina, bolja od najboljih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije