Radovi vrijedni milijun kuna: Sanira se klizište u Svetom Urbanu

Povoljne vremenske prilike omogućuju intenziviranje radova na sanaciji klizišta u naselju Sveti Urban u blizini dijela odvojka prema Rimščaku, koje je uznapredovalo odronima tla i kolnika u rano proljeće ove godine.

Radnici tvrtke Pavlic obavili su iskope i drenažne radove, a ovog trenutka se postavlja kamena i šljunčana podloga u dubini klizišta.

Voditelj gradilišta Josip Golomboš kaže kako su do sada postavljeni odvodi voda, da se trenutno radi na dubini od 11 metara, da se radovi obavljaju vrlo korektno i stručno, te se od radnika zahtijevaju preciznost, stručnost i prisebnost.

– Završetak radova uistinu zavisi o vremenskim prilikama jer se radi u složenim uvjetima i sredini koju okružuju i druga klizišta, naglašava Golomboš.

Vrijednost radova cijeni se na oko milijun kuna, a novce će osigurati Županijska uprava za ceste, koja je projekt kandidirala na raspisani natječaj Hrvatskih cesta. Cesta kroz Sveti Urban u ovom dijelu je zatvorena za sav promet, a osigurana je zaobilaznica do okončanja radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije