Vrhunsko grožđe i nova tehnologija za Šipon pjenušac

>> Vrhunsko grožđe i nova tehnologija za Šipon pjenušac

Lijepo subotnje i nedjeljno vrijeme iskoristili su čakovečko Agromeđimurje – Podrum Štrigova i tvrtka DGA pjenušci, za berbu grožđa sorte šipon, koje će se upotrijebiti za proizvodnju Pušipel pjenušca.

Gordan Horvat iz DGA pjenušci, kaže kako je šipon (grožđe) vrhunske kakvoće, gotovo nevjerojatnih karakteristika, odnosno šećera i kiselina i kako će iz njega nastati Pušipel pjenušac, najboljih od svih dosadašnjih međimurskih pjenušavih vina možda i nadvisiti do sada prestižni Sibon.

U proizvodnji novog Sibona, koristi se i nova, najmodernija i naj pozitivnija tehnologija, o kojoj Mihael Frančić, rukovoditelj Podruma Štrigova kaže:

Na djelu je ili govorimo o novoj tehnologiji u obradi ubranog grožđa, o suhom ledu. Suhi led je ugljični dioksid u krutom stanju u obliku peleta na temperaturi od -79 C stupnjeva. Niske temperature grožđa, odnosno isprešanog mošta koje se hlade suhim ledom, usporavaju procese oksidacije i neželjene promjene u fazama prerade koje predstoje u samom vrenju mošta, naglašava Frančić.

Tvrtka DGA pjenušci proizvođač međimurskog pjenušca Pušipel, predvodnik je novih trendova u vinarskoj proizvodnji, a s Podrumom Štrigova uspješno surađuje, spajajući tako tradiciju i inovativnost u vrhunski proizvod, ali i u poslovno-prijateljsku suradnju, koja je jučer (subota) obilježena prigodnim druženje i razmjenom prigodnih poklona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije